Téma: A Stratégia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-07-11, 05:19   #18 (permalink)
Madi
Tag

Madi logója

Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 3
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile

Tiszteletem!

Én is most kezdem az online tőzsdézést az Equitasnál. Nincsen egyelőre semmilyen gyakorlati tapasztalatom, csak elméleti ismeretekkel rendelkezek és természetesen nyomon követem mind a külföldi, mind a belföldi gazdasági eseményeket.

Nem az a célom, hogy kiemelkedően magas nyereséget érjek el, de szeretném ha a meglévő pénzem "többet hozna a konyhára", mintha bankbetétben állna.

A tervem az, hogy daytradelésbe kezdek 1 millió Forintos tőkével és ha már elérem a havi 10%-os nyereséget, akkor már nagyon boldog leszek.
(nem ebből tervezek megélni, ez csak egyfajta újabb "próba" és kereset-kiegészítés számomra)

Kezdésként alapvetően a Blue Chipekbe tervezek fektetni és a kisebb-nagyobb napi/heti árfolyamingadozásukat kihasználva próbálok profitot elérni, de nem tervezem, hogy használom a stop loss-t, mivel nem tartom valószínűnek, hogy a vezető magyar részvények ha le is esnek, soha nem fognak visszakúszni..
Így ha a nap folyamán a vásárolt részvényeim ára ha esik, akkor nem adom el őket. (normál tranzakcióként fogom felvinni a rendszerbe az eladást)

Ennél fogva úgy gondolom, hogy nem is vagyok igazi daytrader, mert ha nem tudok megszabadulni a vásárolt részvényeimtől, akkor nem is adom el őket, hanem inkább kivárok amíg kell, mert nem szeretnék veszteségek még így az elején sem.

A kérdésem csak az lenne, hogy így a felvázolt stratégiám alapján minek számítok?
A. daytradernek
B. gyakorlatlan tőzsdei kereskedőnek
C. teljesen hülyének

Előre is köszönöm a véleményeket!

Kellemes napot mindenkinek!

Utoljára módosítva: Madi által : 2009-07-11 05:39
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel