|
Szenior tag
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 2
|
Úgy gondolom, más fórumokon is vannak nagyon jó hozzászólások a témához. Ezért ha találok olyat, amelyet részemről érdekesnek, és hasznosnak találok, akkor azt a szerző utólagos engedelmével beillesztem ide. Ime az első.
A szerző:LongLaci
Én mint DAY TRADER nem tudok és nem is akarok több érvet amit eddig soha senki nem tudott cáfolni.
Mi a különbség M1 M5 H1 H4- ben??? Semmi, illetve kizárólag csak is az idő. Azt számol ki akárki, amit akar, olyan képletet szül, amit akar, elméletben szétvariálhatja magát ez gyakorlati sport.
Mennyi tudományos képletekre alapuló számítás hagyta már cserben kitalálóját itt is, és a szerencsejáték területén.
Maradjunk abban az árfolyam, oda megy ahova akar, és akkor amikor akar. Mindegy milyen idősikon.
Soha senki - legyen az bármilyen nagy rutin- nem tudta még megoldani az elérakott feladatott amivel igazolom nincs, csak az idő különbség.
8 kinyomtatott chart a múltból, 4 trend 4 össze- vissza(nem oldalazás), 2 M1 2 M5 2H1 H4,. Minden chartról le van törölve ár-idő-minden amivel be, lehetne azonosítani.
Gondolom vágjátok az eredmény ember nem volt még aki ki tudta volna pontosan rakni melyik milyen idő síkban van.
Egy helyen van amivel részben egyet értek az írásodba az a spreed. Ezért dolgozom én is RAW SPREADDel és olyan párokkal ahol 1 alatt van.
Így a R/R arányok egy fokkal jobbak. Persze hogy nem 17 pip kockázattal kell kötni, amiből a spreead tesz ki mondjuk 5-6 pipet. Logikus, és abszulút kezelhető. Ugye azzal nincs bajod, amikor a H1 be kockázat pl 40 pip magas spread Yen 4pip (valamiből vissza kell tudni adni önzetlen, szerethető, ajánlónak, aki csak téged csak most ahhoz az áldott jó brókerhez terelt, segített megnyitni számlát). Így 44pip risk 90/10 mert nálam is arányok azonosak 9/1 .
Innen kezdve nincs "BIZTOSABB" jel nagyobb idősikon, csak idő alatt történő más eredmény. Arányok már nem változnak, azt szoktam mondani, alma az almával, körte körtével. 9Pip aránylik a 27 hez, 90 Pip a 270 hez.
Ráadásul ezerszer mondtam, annyira jól tudják "egyetemek" élettelenszerűen bemutatni a pozíciók utólagos csont ideális menedzselését. Az élet sajnos szintén akadályt gördít. DEEEE sajnos vagy szerencse nem lehetünk 24 órát gépnél. Pedig a menedzselés az egyik legfontosabb, mert beszállni akár egy papagáj is tud ahogy ismerjük is. Azt mondja sell MOST, nem tudja az ídőt, a trendet. stb.. és mégis lehet jó trade, ha menedzselve van.
A géptől való időben való korlát azt eredményezi, hogy nem tudják sokan időben kezelni a pózit. Ezzel teljesen más eredmények tudnak születni, amit százszor megbeszéltünk itt is.
Amihez nagyon fel kell nőni az a pszichológiai állandó nyomás Ez ami nehezen megy sok embernek illetve a szorgalom (gépnél 4-6-8 órát). Inkább ezen okoskodnának, mert ezen van mit fejlődni, mindig mindenkinek, legyen az bármely ídőtáv.
Sajnálom a papíron tudományos munkatársakat, az elmélet, nem gyakorlat. Legfeljebb marketing, vetítés, mankó, filozófia, okoskodás stb….
Én így látom, oktatom, naponta teszem.
|