Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-03, 14:11   #7 (permalink)
butcher
Szenior tag
 
butcher logója
 
Csatlakozott: 10-07-24
Hely: Győrtől 20 km-re
Összes hozzászólás: 167
Hírnév szint: 8
butcher már nem kispályás.butcher már nem kispályás.butcher már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
zolih eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
én idáig ugy tudtam hogy számit zászlónak amikor egy meredek emelkedést konszolidációs szakasz követ. bár lehet hogy tévedek.

tüskére visszatérve, a kérdésem az lenne hogy mennyire veszitek egy adott alakzat, sáv, trendvonal..stb részének?
láttam videókban olyat is hogy mikor a trader például kitörésre vár akkor a meghúzott (áttörendő) trendvonala tartalmazza a tüskéket is (tehát ezeket is át kell törni) és olyat is mikor a trendvonal csakis a a gyertya test által lesz meghatározva( tehát mintha a tüskék nem is léteznének).

ugyanez lenne a kérdésem mikor sl-t akarjuk belőni egy adott alakzat lekereskedésre esetén. ha a tüskét is beleszámitom akkor már vagy nem is alakzat vagy őrült nagy az sl és inkább nem trédelem. ha pedig nem veszem figyelembe a tüskét akkor minden ok. de nem tudom mennyire kellene figyelmen kívül hagynom.

köszi.
Akár az is lehetne zászló, amit te beraktál. De véleményem szerint az csak egy oldalazás. Túl kevés a gyertya. Sokan sokféleképpen határozzák meg a tüske jelentőségét, mindenkinek egyéni izlése szerint. Ahogy irtad, nehéz eldönteni, hogy mikor, hogyan vegyük figyelembe. Ezért én úgy csinálom, hogy nem gyertyákat használok a trend megállapitásához, hanem vonalgrafikont. Igy már sokkal egyértelműbb a helyzet. Szúrok be egy zászlót. Szerintem ezen a charton jól látszik, hogy mire gondoltam.
Csatolt kicsinyítések
technikai-elemzes-d16.gif  
butcher nem elérhető   Válaszol idézettel