Téma: A Stratégia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-07-15, 16:22   #23 (permalink)
Madi
Tag

Madi logója

Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 3
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Túl vagyok az első napomon a tőzsdén, de ma (még) nagyon óvatos voltam és csak kis mennyiségekkel kereskedtem (MOL és Richter). (és halálra izgultam magam persze... )
Kicsit nehézkes még a kezelése az Equitas webes felületének, de a PETI-t meg még annyira sem látom át - de majd igyekszem!

Viszont napközben felmerült bennem pár kérdés, amit segíthetnétek nekem megválaszolni:
- ha venni akarok DT-ben egy részvényt, aminek az emelkedésére számítok, akkor azt bevihetem, mind a vételi, mind az eladási ajánlatot előre (egyidőben) az ajánlatgyűjtési szakaszban? (08.30 - 09.01/02)
- ugyanezt megtehetem TDT alkalmazásakor is, ha mondjuk shortolni akarok?
- érdemes felvenni egyszerre két ellentétes pozíciót egy részvényre? Pl. Nincs részvényem, nem tudom, hogy merre mozdul, de adok limittel DT vételi ajánlatot emlekedés esetére és TDT eladást esés esetére (szintén limittel)? Vagy ez nagyon kockázatos?
- limit áras vételi megbízásnál miért nem tudtam stop ajánlati árat megadni? (nem engedte a rendszer). Vagy annak nem is lenne értelme és vételnél a stop ajánlat inkább csak piaci megbízással jó?
- az állampapírokról és részvények rövidítéseiről (hogy melyik-micsoda) hol tudok tájékozódni? (fogalmam sincs arról, hogy az értékpapírok között mi a pl. EBWTIOILTS11...)

Előre is köszönöm annak, aki segít letisztázni a dolgokat! Holnap bele is vetem magam a sűrűjébe.

További kellemes napot mindenkinek!

Utoljára módosítva: Madi által : 2009-07-15 16:27
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel