Téma: A Stratégia
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-14, 08:10   #129 (permalink)
kismentor
Szenior tag

Összes hozzászólás: 101
Hírnév szint: 3
kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.kismentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Csak egy dologra reagálnék, ami nálam is felmerült és általános, tehát nem forexegyetem-specifikus.
Mi a trend?
Sajnos erre soha nem lesz egyértelmű válasz, ez egy szubjektív dolog. Egyértelműen csak azt lehet kijelenteni, hogy AZ ELMÚLT X GYERTYÁBAN MI A TREND. Ezzel van egy óriási probléma: mennyi az X? Ahogy Te is írod, valaki egy néhány gyertyás ellentrendet már új trendként vesz figyelembe.
Mivel az előnyt a trend hordozza ezekben a stratégiákban ezért ez kulcskérdés, amit évek óta vizsgálok. Az a véleményem, hogy ezért sem érdemes leprogramozni a trend megállapítását, mert különböző piaci körülmények között állandóan felül kellene bírálni a rendszer paramétereit.
Arra jutottam, hogy csak a saját ítélőképességem segít. Hiába a csúcs-völgy elemzés, ha a csúcsok, völgyek megítélése is szubjektív. Más lesz nálam és nálad, nem tudom átadni a saját tapasztalataimat.
Sajnos nem tudok jó ötlettel szolgálni. Csak a gyakorlat és a tapasztalat (mi működött a múltban a saját trendfelismerő "rendszeremben") segít a trendek megállapításában.
Hát ebben lehet valami!Ezért szoktak fundamentális alapokon trendet sokan megállapítani.
kismentor nem elérhető   Válaszol idézettel