Sziasztok!
Ma sajnos nem sikerült sokat fognom, minden minden elemzés és előzetes hír ellenére a papírok árfolyamai emelkedésbe kezdtek. (tényleg, miért is?) A nap eleljén volt egy kis esés ugyan - és életemben először még shortoltam is, amivel fogtam pár ezret, de az azt követő emelkedéseken többet buktam.
Felmerült bennem (ismét) egy elméleti probléma:
(nagyon sokat okoskodok?

)
- tegyük fel, hogy van X részvény 100 Ft-os áron, amiről nem tudjuk, hogy merre fog elindulni, de mindenképpen rendelkezik +/-2 %-os volatilitással (remélem jól írtam

)
- elméletben lehetséges az, hogy egyszerre két ellentétes pozíciót nyitok erre a részvényre (short és long), úgy hogy egy adott időpontban adok 1) egy vételi és egy 2) eladási (TDT) megbízást is limit áron? (ennek ugyan mekkora az esélye, hogy meg is valósul? esetleg magamtól veszem meg a "kölcsönkapott" részvényeket??

)
- az 1)-es (vételi) pozícióra (ez van arra az esetre, ha emelkedne a részvény), amint teljesült, beállítok egy stop loss-t, mondjuk ennél az árfolyamnál 99 Ft-ra és egyből egy eladási megbízást is 102-re
- a 2)-es (TDT eladási) pozícióra, amint eladtam a papírokat, pedig beállítok egy 101-es vételi árat (mert ez az amit vissza kell ugye vásárolnom) és még adok neki egy vásárlási limit árat - mondjuk 98-ra.
Ebben az esetben elvileg akár merre mozdul el a papír nekem nyereségem kell, hogy származzon - feltéve, hogy érinti a beállított limit árakat - mert míg az egyik pozíció 1-et bukik, a másikon 2-t nyerek.
Feltéve, hogy nem oldalazás van...
ez csak elméleti kérdés, nem akarom meglépni...
ui.: holnap szerintetek várható, hogy végre esni fognak a papírok árai? (ez a reggeli nyitás utáni emelkedés, majd visszaesés és újra fel, mostanság mindig van??)
Kellemes napot mindenkinek!