Sziasztok.
Equitas-nál vagyok és nem értek valamit. (Ma vettem észre pénzforgalmi naplóban.)
Befektetési alapokat adtam-vettem és erre felszámoltak nekem ilyen díjat:
"Kamatadó Tőzsdei megbízás után"
Bef.alap-ban elért hozam után rögtön kell adózni? Nem mint részvénynél, hogy majd csak adóbevallásnál?
Másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy ha kamatadót is számoltak fel, akkor nagyon összevissza számoltak. :S
3 alap esetében a köv. nyereségeim voltak: 11.155, 11.062 és 50.462 Ft összegek.
A számlámról levont kamatadó pedig rendre: 1429, 1400 és 7499 Ft összegek.
Azt nem értem, milyen kamatadó-mértékkel számoltak, hogyan jöttek ki ezek az összegek? Egyikre 12,8, másikra 12,6, harmadikra 14,8 %-ot számoltak?
Itt egy excel-tábla, ebből jobban látszik, hogy mit nem értek:
http://www.imageserve.info/img_store...ea191246ac.jpg
További furcsaság, hogy a 3 alapot két részben adtam el. Kisebb részeket tavaly és most a nagyobb felét. A tavalyi eladásnál is mind a hárommal nyereséget realizáltam, ugyanúgy felszámítottak kamatadót, de csak 2 esetben. Csak két levonást látok a számlámon. Mondjuk azok sem jönnek össze százalékosan sehogyan sem az akkori nyereségekkel. De a harmadik meg hol maradt, ha már egyszer levonják?
Még egy kérdés: ügyfélszolgálat mennyire segítőkész? milyen eséllyel segítenek ebben nekem?
Nyilván őket fogom felhívni amint lehet (hétfő reggel 8 óra, mert most péntek délután nincs üf.szolg), de ha ti tudtok valamit mondani, tapasztalatokat megosztani vagy segíteni, akkor az is nagyon jó lenne, mert hirtelen kicsit kiakadtam, hogy tízezer forintot csak úgy levontak valamire. :S
Üdv, Csaba