|
Tag
Összes hozzászólás: 44
Hírnév szint: 3
|
Elsősorban Zolih-nak!
Nem kell túl misztifikálni egy trendet!Elsősorban válassz ki egy időtávot,ahol kereskedni/managelni akarsz!Ha ez meg van,akkor teszel rá 100-200Ema -t és kész az adott idősávnak a Trendje!(ne M1-M5-ön kezd)
Ha ölelgeti az ár az Emát-nem kötsz,ha az Ema vizszintes-nem kötsz,amúgy meg mindig csak trend irányba kötsz(P1,P2,P4)!Én személy szerint a 120Emát használom!De ezt neked kell letesztelni ,h melyik tetszik,és melyik időben akarsz kereskedni!Ne kapcsolgasd az időtávokat,csak maximum,az 1-el feletit nézd meg,hogy épp hol vagy Trendben vagy CT-ben!
A 2.képen a meredekebb vonal amit húztál,az nem jó!Nem szabad olyat csinálni,hogy a gyertyák aljára/tetejére húzod a vonalat!Meg kell várni egy következő völgyet!
Ha magasabban van a vonalad,mint amit elöször húztál,akkor húzhatod oda,és annak törésekor belépsz!Fontos,hogy mindig csak völgy/csúcsokat szabad össze húzni!
Fontos,a P1 csak akkor P1,ha megegyezik egy támasz/elenállás törésével,ha csak a levegőben lóg,és közel/távolban nincs egy támasz/ellenállás,akkor az nem P1!(SZERINTEM)
Sok mindent nem tudsz eldönteni,pl:SL,ezt egyszerűen neked kell letesztelni,hogy melyikkel vagy eredményesebb!De a belépési ponttól 1-2 Atr távolság az jó Stop!
Persze ez a P1 nél nem jó,mert messzebb van a jelentős szint,de te arra spekulálsz,h egy irányba menjen az ár,akkor minek maradnál benne,ha nem mindjárt arra indul,amerre vártál?!A legjobb helyzet,amikor az Atr távolság,megegyezik a jelentős szintel,keress ilyeneket!
A kiszállásnál ketté lehet osztani a poziciót(ezt is neked kell letesztelni,hogy tetszik vagy nem)Tehát beszállsz,és nem arra megy amerre gondoltad longnál:van a Trigger gyertyád,ha 1 gyertya alá zár,felezed a pozit,a másik felét hagyod!Ha 5 gyetyában oldalazik,tehát ha nem zár a trigger gyertyád max/min alá/főlé,akkor is felét zárod!
Utána ha megindul a várt irányba,az egyik felét BE húzod,a másik felét célárnál lezárhatod!De ezt mind neked kell ki alakitanod,le tesztelni,hogy a sajátod legyen!
Sok kérdést nem értettem,de kb ennyit tudtam hozzá fűzni!
Gyakorlás teszi a mestert!
|