Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-01-16, 03:42   #8 (permalink)
silverspeed
Szenior tag

Hely: Jelenleg Győr.
Összes hozzászólás: 118
Hírnév szint: 2
silverspeed már nem kispályás.silverspeed már nem kispályás.silverspeed már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Mag28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem értek egyet. Túl jó képet festesz a Görögökről. A nagy többség ott sem tehetős, sőt...

Én már jártam Görögországban és egyrészt nem az a munkamániás népség, másrészt adómorál tekintetében is igen rosszul állnak.
Helló
Nem jártam ugyan Görögországban, csak olvastam róla egyet smást.
Pl .: Nyugdíjkorhatár még a 2010-es államcsőd előtt 53 év volt( Bár erről nem szereztem biztosítékot, csak olvastam), 35 év munkaviszonnyal mehettek is az emberek. A Nyugdíj értéke a korábbi átlagbér 70-80 százaléka. Illetve dereng olyasmi, hogy korábban is visszavonulhattak az emberek, kevesebb pénzért ugyan, de megtehették.
Mint a fizetésnél, a nyugdíjnál is van (volt, nem tudom most is van-e) 13. és 14. havi.
A minimálbér régebben 863 euro volt azóta volt 740 euro is. ( Jelen állást nem tudom, mármint ,hogy végül levitték-e 500 euro alá. Ez volt a terve a kormánynak tavaly).
jaj igen, adómorálra gondoltam az előző levélben (El tudom képzelni, hogy nem az egekben száll )

Természetesen tudom, mindig mindenkinek a saját országhelyzete a legrosszabb , meg miegymás. Tehát azt is el tudom képzelni,. hogy az ilyen fizetésekhez magas árak dukálnak, de reál értékben még mindig feljebb van feltételezem mint a közép európai országok java.

Valamiket még motyogtak az újságok, de már nem emlékszem rá, így ennyivel be is fejezném.
Nem hőbörögni akartam, nem akartam senkit megbántani vele, de például az ilyen adatok hallatán, ha csak a fele is igaz, akkor egy kis megszorításprogrammal többre mennek a görögök mint mi idehaza.

üdv
silverspeed nem elérhető   Válaszol idézettel