köszi szépen!
Fxtrader55: tehát gyakorlás.
gondolom nagyban számit az is hogy milyen idősíkban kereskedik valaki aki trendkövető. pl aki h4-en annak elengedhetetlen hogy d1-es gyertyák megadják a trendet, míg ha valaki m15ön akkor neki elég ha h1-h4-en belőhető egy akutális trend. bár ez csak saját meglátásom, lehet hogy hülyeség
Szilaj:
"Ha ölelgeti az ár az Emát-nem kötsz,ha az Ema vizszintes-nem kötsz" na ez tök egyszerű és logikus igy belegondolva abba h mégis is mi az ma és mi a price-hoz való viszonya.
"de te arra spekulálsz,h egy irányba menjen az ár,akkor minek maradnál benne,ha nem mindjárt arra indul,amerre vártál?"
-ez az egyik legnagyobb gondom, hogy nem tudom mikor melyik setup zárjak rögötn ha ellenem fordul.
"van a Trigger gyertyád,ha 1 gyertya alá zár,felezed a pozit,a másik felét hagyod!Ha 5 gyetyában oldalazik,tehát ha nem zár a trigger gyertyád max/min alá/főlé,akkor is felét zárod!"
ezzel kapcsolatban kimaradt egy dolog a kérdéseimből:
sok helyen látom a különböző pozi menedzsléseket, mindenki máshogy csinálja. például 100 ember ugyanazt kereskedi és esemény történik (ellene megy az ár vagy oldalazik vagy épp most lett meg az 1:1RR nyerője..stb tökmindegy). van aki vár, van aki felez és sl-t nem bántja , van aki felez és sl-t is módosit, van aki harmadol...stb.
nekem ez úgy tűnik mintha különböző módokon akarnák befolyásolni a matematikát (vagy védekezni ellene). Gondolom egy szitunak van egy várhatóértéke (pl egy aktuális setup x%-ban ezt csinálja, y%-ban amazt, ha x% jön be akkor azon belül z%-ban ennyi hoz,..stb) akkor nem tök mindegy hogyan bűvészkedem a számokkal , hosszútávon úgyis ugyanaz jön ki és maximum csak abba lehet igy beleszólásunk hogy mennyire ingadozzon(milyen mértékű profitok, drawdown-ok legyenek) az egyenlegünk.
Arra emlékeztet mikor még anno pár éve semmit sem tudtam a sportfogadásról és azzal próbáltam előnyt kicsikarni hogy ezerféle kötéskombinációkat próbálgattam, de persze a hosszútávú eredmény ugyanaz lett és csak az odáig vezető út változott (pl. sok kis nyereség után nagy bukó, vagy nagy nyereség után sok kis bukó )
|