Idézet:
boros eredeti hozzászólása
Ahogy Tomasso is írja, hogy a spreadekhez hozzájön ég plusz költségként a kötésméretre vetített 0,004%. Ez annyit jelent, hogy a legkedvezőbb eurusd párosnál 0,52 pip az átlag spread. 1lot esetén 5,2 usd + 4 usd költség = 9,4 usd. A standard számlánál 1-1,2 között mozog (10-12 usd) a spread. Tehát ebből a szempontból minimális az eltérés.
Lehet pro demot is tradelni. Számlanyitás/számlatípus és ott kell kiválasztani a standard, mini, pro közül amelyiket akarod és milyen devizanemben.
Hátránya lehet ennek a számlának, hogy "csak" 27 devizapár tradelhető, nincs index, részvény, határidő, fémek, mint a standardnál.
Amúgy utána néztem , és továbbra is 1/2 kontraktus (5_lot) a bankközin a minimum kötésméret. Tehát ebből adódóan nem lehet igaz, hogy azonnal a bankközire menne az ennél kisebb megbízás. Ergo nem a bankközin kereskedsz, sztem inkább csak egy marketing ize van az egésznek. Persze ettől függetlenül még lehet gyorsabb a pro servere, mint a standardé.
Persze nem is igazán ez a lényeg, hanem:
Jól kell kezelni a tradek kockázatát, valamint az ebből származó profitot vissza tudjad utaltatni  )
Más:
Sikerült már valakinek visszautaltatnia a saját számlájára? Egyáltalán mi a visszautalás menete. Esetleg otp-ben személyesen is fel lehet venni, vagy csak bankszámlára utaltatni. Azért kérdezem , mert 2 helyen két féle infóra emlékszem.
|
Hol írják, hogy a banközin 0,5 lot a legkisebb mennyiség amivel kereskedni lehet? Én még ott tartok, hogy 1 standard lot a kereskedhető mennyiség.
Azt sem nagyon találom, hogy külön demója lenne a Pronak. Én csak Metatrader4 demót látok. Miben különbözik a Pro metatraderje? 5 tizedes van, vagy mi másban?
Egyébként a költségek tekintetében igazatok van, valóban van még jutalék a spreaden kívül. Kicsit felületesen néztem át.

Egyébként nem olyan kevés a 27 devizapár, meg azt is vedd figyelembe, hogy most történik a számla bevezetése, tehát gondolom, majd folyamatosan bővítik az instrumentumokat.
A No Dealing Desk itt konkrétan nem azt jelenti, hogy egyből kimegy az ajánlat a bankközire, de valószínűleg nem nyúlnak bele az ajánlatokba azért, hogy házon belül kössék be. Nyilván úgy működik, hogy egybegyűjtik az ajánlatokat, de csak abból a célból, hogy meglegyen a megfelelő kötésméret. Ezután már kimehet a banközi piacra.