Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-03-05, 15:46   #12 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.363
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Anck-su-namun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Azt hittem, csak nekem vannak gondjaim..
A tözsdei kereskedés tényleg az idegek játéka, erre demó számlán való gyakorlással nem lehet felkészülni...és szerintem teljesen felesleges is éppen ezért hónapokon át begyakorolni egy stratégiát, amikor az ember élesben a pszichés felkészületlensége miatt nem képes kivitelezni. Valami hasonló ez, mint gyakorló pályán játéktaposó aknákat hatástalanitani, majd kimenni élesbe....szerintem megremeg az ember keze, ha van tétje!

Nekem is hónapjaim mentek el a demózásra, persze jó volt valamire, csak éppen arra nem, hogy felkészitsen az éles kereskedésre..
Én a veszteségtöl való páni félelem miatt blokkoltam le élesben, persze miután vesztettem egy kicsit, aztán a görcs miatt többet is. Most azon igyekszem, hogy leküzdjem a félelmemet, hiszen elméleti tudásom szerteágazó, jol látom a beszállási jeleket, a technikai elemzésemet mindig visszaigazolja az ár...már minden megvan csak a kurázsi farolt ki a projektböl..
Ha van tippetek arra, hogyan tudnám újra kereskedésre alkalmas állapotba hozni magam, annak örülnék..) (lehet, hogy megpróbálok teliholdkor éjfélkor sétálni egyet a temetöben...ha az megy, akkor nem ijedek már meg semmitöl..)

Komolyra forditva, ha ma lennék lelkes és önbizalomtól szárnyaló kezdö trader, akkor mindent másként csinálnék:
1. max 3 hét demózás, amig az elmélet és a szoftver kezelése zökkenömentesen megy
2. utána éles számla egy kisebb összeggel, kb 400 euro, és a feladat az lenne, hogy ezt el kell vesziteni! A stratégia szerint kell kereskedni és a cél a számla lenullázása. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de vesziteni is meg kell tudni tanulni, mivel ez is része a szakmának. Mivel én nem igazán szembesültem az életemben a veszteségekkel, ezért a kezdeti kudarc pszichológialag lenullázott...hüpp -hüpp
Csak, hogy hozzászóljak a demozás részéhez.

Azért nem lehet ilyen egyszerűen kijelenteni (mint ahogy te is tetted), hogy a demo valamire jó, de az éles kereskedésre nem, mert az ember nem így működik. Ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy az űrhajósok kicsit gyakoroljanak a szimulátorban, és elég ha nagyjából megismerik, hogy mi hogy működik, aztán lehet kilőni őket a kozmoszba. Hála Istennek ez nem így működik, hanem addig sehova nem mennek még kb. sokszázszor el nem gyakorolták amit majd élesben tenniük kell. Persze ettől még történhet katasztrófa, csak nagyságrendekkel felkészültebbek az űrutazók.
Az tőzsdei próbálkozók legnagyobb része vitathatatlanul elveszíti a pénzét, mégpedig rövid idő alatt. HA némely demozás után nyit egy számlát bármennyi pénzel, hiába mondja azt, hogy erről lemondott, mintha nem is lenne...stb. Az igazság az, hogy az elején, sőt elég sokáig a veszteség fusztráló, és demoralizáló. Nyilván az idő továbbhaladtával, ha a pálya megfelelő idővel az előbbiek csökkennek. Csak ehhez ott kell maradni a pályán, és nem mindjárt leamortizálva (még ha nem is szó szerint anyagilag) kikerülni a pálya szélére. Itt van fontos szerepe a demonak és nem csak a platform megismerésénél. Ez persze csak akkor teljesülhet, ha a demo abszolult komolyan van véve, mint egy vakbélgyulladás, és a demo mind a bróker mind a kereskedő részéről minnél pontosabban tükrözi a valóságot. Vagyis a bróker részéről a demo és az éles platform között minél kevesebb legyen a különbség (sajnos elég sok cégnél a demo nem más mint parasztvakítás), a trader részéről pedig minden pontosan úgy történjen ahogyan majd élesben szeretné. Élesben 1000 dolláros számlát fog nyitni? Demóban is annyit kell. Élesben nem fog bent hagyni magára egy pozíciót amíg le nincs megfelelően biztosítva akár a tőke akár már a profit. Demóban vegye ugyanígy komolyan. Nekem meggyőződésem, hogy aki képtelen türemesen, komolyan végigcsinálni a demot és azont profitot termelni, az miért gondolja, hogy élesben majd nagyobb "szerencséje" lesz. Sietni kell valahova? Ez nem az a terület, ahol sietni kell. Meg kell járni a lépcsőfokokat aminek része a demo. Vagy lehet úgy is, hogy beülünk az űrhajóba, aztán majd csak kikötünk valahol.
A demo része nem csak a megismerés, hanem az önbizalom megszerzése, vagyis az, hogy tudja, és értse, hogy amit elgyakorolt demóban az működik. Ha lesz önbizalma akkor tudni fogja, hogy amikor megkezdi az éles kereskedést, nem baj ha veszít, mert a felkészültség mellette szól. Persze abban az esetben, ha valóban megtanulta a leckét, vagyis mindent megtett a sikerért. na ennek a része a demo és persze van még sok minden egyéb is.

Utoljára módosítva: sidius által : 2011-03-05 15:51 Oka: kieg.
sidius elérhető   Válaszol idézettel