Idézet:
Madi eredeti hozzászólása
Naaa, kedves Huba! Ne legyél már ilyen morci!! 
Ne csak a rosszat lásd meg!  A pohár valójában nem félig üres, hanem félig tele van...  )
Cuki a macid! 
|
Kedves Madi!
Szeretnék fejlődő gazdaságban élni, ahol látom, hogy valami épül, és én is könnyen találok olyan munkát, amit szívesen végzek, és amiből meg is lehet élni. A logóm ellenére (ami egyébként nekem is tetszik, bár "cuki macik" is tudnak életveszélyesek lenni) gyűlölöm a hanyatlást.
A baj az, hogy eddig jobbára csak a pesszimista elemzések tűntek számomra kellően alaposnak és tényszerűnek. Azok az optimista vélemények, amiket eddig láttam, valahogy sekélyesnek tűnnek, nem mennek túl a kedvező makro hírek felszínes ismertetésén, nem foglalkoznak azokkal a fenntartásokkal, amik szerint a bankrendszer továbbra is nagyon nagy veszélyben van, és az állami pénzinjekció csak elodázza a válságot, mivel az emberek többsége továbbra sem meri növelni a fogyasztását, a magáncégek továbbra sem akarnak vagy tudnak fejleszteni, és ráadásul már arról hallani, hogy az amerikai magáningatlan-lufi kidurranása után most a kereskedelmi / üzleti célú ingatlanok árai esnek.
Szerintem semmi értelme a rossz híreket szépíteni, de nagyon örülnék tényszerű, meggyőző optimista véleményeknek.
Nem látom értelmét az olyan alap nélküli optimizmusnak, amit például
egy ma esti cikk is mutat a tőzsdék legújabb emelkedésével kapcsolatban.