Idézet:
smk eredeti hozzászólása
TBSZ vs ETF
...
TBSZ hátrányok:
...
- Ebben nem vagyok biztos:nincs lehetőséged ideiglenesen kiszállni ideiglenesen a befektetésből, ha egy nagyobb esésre számítasz.
...
USDben vezetett számla+ ETF
hátrányok:
...
-egyszer át kell váltani a pénzt USDbe, majd amikor el akarod költeni, akkor vissza. Ezen kb 1% ot vesztesz átváltásonként
előnyök:
...
- (eben nem vagyok biztos) Árfolyamnyereséget USDben elért árfolyamnyereség után kell fizetni.
- alacsony költségek (megfelelő ETF választás esetén az alapkezelési költségeken megtakarított összeg kb kiegyenlíti az adóként fizetendő összeget)
...
stb
|
Szia!
Ha nem bánod, az idézett pontokat kiegészíteném!
- TBSZ-nél az adott szolgáltató repertoárján belül tetszőleges számban váltogathatod az instrumentumokat.
- USA számlánál az átváltásonkénti kb. 1%-on túl sokkal nagyobb kockázatot jelent az USD/HUF devizakockázat, ami a teljes tőkét hozamokkal együtt is akár 50-100%-ban is befolyásolhatja ilyen időtávon!
- Külföldön vezetett számla esetén minden egyes tranzakciót az adott napi ***/HUF devizaközépen át kell váltanod, majd a forintban számolt nyereséget veszteséget állíthatod szembe és a pozitív eredmény lesz az adóalap. Ez mondjuk Buy and Hold-nál nem nagy meló, de aki daytradel, vagy skalpol, az izzadhat ezzel eleget!

- Mint azt eggyel korábbi hsz-emben írtam, a legkomolyabb költség ilyen időtávon az adó, nincs semmi, ami kompenzálná!
Üdv!