Téma: Buy and Hold
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-04-05, 15:34   #22 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
pjotr eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
...Na ne mondd már! Nyitok egy sima számlát mondjuk a Hozamplázán és egyet a KBC-nél. Bármit veszek az adott cég repertoárjából, az rákerül a cégnél nyitott számlámra.
Azután gondolok egyet és nyitok mindkettőnél egy-egy TBSZ számlát is. S lám mi történik? Mindkettőn ugyanazokat az instrumentumokat érem el, mint a cég sima számlájánál.
...
Szia Pjotr!
Elnézést kérek, ha bizonyos helyeken félreérthetően fogalmaztam, vagy esetleg kötekedésnek tűnt amit írtam. Nem ez volt a célom.

Én azért nem preferálom a TBSZeket, mert úgy gondoltam, hogy bár elméletileg lehetne, gyakorlatilag nincs olyan befektetési alap, amin elérhető TBSZen belül, részvényekbe fektet (lehetőleg fejlődő piaciba, mert nekem épp az a szimpatikus), és ALACSONY az alapkezelési díja (mondjuk max 0.2-0.5%/év körüli).

Ha mégis van ilyen TBSZ+ bef alap, akkor, azt kérlek írd meg! Nekem is nagyon hasznos lesz, meg a többi olvasónak is. Évi mondjuk 1% költség spóroláson 30 év alatt majdnem 35% többlet hozamot el lehet érni, és ez igen fontos lehet azoknak a fiataloknak, aki pl nyugdíjra akarnak megtakarítani.

üdv,
SMK
smk nem elérhető   Válaszol idézettel