Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-08-29, 19:28   #36 (permalink)
huba08
Új tag

huba08 logója

Összes hozzászólás: 27
Hírnév szint: 3
huba08 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm, jocijocó.

Még egy-két észrevétel, ami a közelgő korrrekcióra utal, vagy utalhat:

- Nem tudom, másnak is feltűnt-e, hogy a héten a BUX0912 többször is a "spot" BUX alatt volt, pénteken volt olyan időpont, amikor több mint 100 pont is volt a különbség, míg korábban a határidős index az azonnalit 100 - 200 ponttal felülmúlta. Tehát már a héten úgy ítélték meg a befektetők, hogy a BUX tetőzött - vagy másként is lehet ezt értelmezni? Valaki közzé tud egyébként tenni olyan grafikont, amin a határidős és az azonnali BUX együtt látható?

- Nőttek a bennfentes értékesítések. Szerdán történt bennfentes OTP-eladás (szerintem kevesen tudták volna ezzel a pontossággal eltalálni a csúcsot: 5168 Ft), és Amerikából az a hír járja, hogy a bennfentes értékesítések aránya már olyan magas, mint még soha azóta, hogy ezt elkezdték mérni 2004-ben. Ebben az az érdekes, hogy az amerikai bennfentes eladások aránya már április óta magas, és így sok bennfentes kimaradt a hónapok óta tartó raliból, de az eladások aránya ennek ellenére is csak növekszik.

- Több cikket is láttam arról (például), hogy az utóbbi időben a New Yorki tőzsdén a forgalom akár 30-40%-át négy cég adja: AIG, Citigroup, Fannie Mae, Freddie Mac, pedig ezek az összes jegyzett cég 0,13%-át képviselik. Mi ezekben a közös? Az, hogy ezeket az amerikai állam mentette meg a csődtől. Egy hír szerint csütörtökön azért emelkedett az AIG árfolyama 27%-ot (!!!), mert a régi és az új elnök kibékült! Több cikk is utalt arra (például ez, vagy ez ), hogy ezen "zombi bankok" részvényeinek árfolyama spekulatív, vagy akár manipulatív okok miatt emelkedik, és a nagy forgalom mögött "számítógépek", day-traderek, bukó short pozíciók, valamint balek kisbefektetők állnak.

Több dolog is volt, ami még talán eszembe jut, és akkor megírom, de számomra már ez is bőven elég ahhoz, hogy azt javasoljam : ne vásároljatok, sőt adjatok el. Ha valaki ezzel nem ért egyet, kérem, cáfoljon meg tényszerűen, akár fundamentálisan, akár technikailag. Előre is köszönöm.
huba08 nem elérhető   Válaszol idézettel