Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-04-16, 20:03   #22 (permalink)
mikrobefektető
Új tag

Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 2
mikrobefektető a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Netbrokert használok és nem értek pár dolgot.

1. Hirtelen megugrott egy részvény ára, majd úgy döntöttem, hogy eladom, hogy realizáljam az eddigi hasznot. Mivel a papír továbbra is hosszú távú (értsd: több hetes) emelkedésben volt, de nagy volt a napi ingadozás, ezért úgy gondoltam várok pár órát, amíg visszaesik az ára, majd újra nyitok egy vételi pozit.
Másnap visszanéztem a realizált eredmény listát és legnagyobb meglepetésemre 10 e vesztesége keletkezett. Ugyanis nem azt csinálta a rendszer, hogy a hetekkel előbb olcsóbban megvett részvényt eladta a mostani áron, hanem a visszavásárolt részvényt adta el azon az áron amin a több héttel ezelőttit szerettem volna eladni...
Lehetséges ez, a nap végi elszámolás miatt? Vagy hibázott a rendszer és reklamáljak telefonon?

2. Ezt a szerződést elég macerás dolognak tartom. Az alapszerződést aláírtam, és külön kiegészítő szerződéseket kell aláírni, ha akarok daytrade adatokat, befhitelt, határidős ügyletet, opciós ügyletet. Ezt kb. 2 hete tettem meg egy vidéki bankfiókban, ahonnan az általam aláírt papírokat felküldték a budapesti központba, hogy döntsenek róla. Az ügyintéző már jó előre közölte, hogy ne számítsak befhitelre, mert még nem múltam el 21. Ezt megtehetik? Mi alapján döntenek a többiről? Mifid válaszok? Mikorra várhatok választ?

3. Külföldi részvényeket el lehet valahogy érni netbrokerből? Határidős termékeket? Csak a BUX1112-t láttam a rendszerben..
mikrobefektető nem elérhető   Válaszol idézettel