Sziasztok!
Netbrokert használok és nem értek pár dolgot.
1. Hirtelen megugrott egy részvény ára, majd úgy döntöttem, hogy eladom, hogy realizáljam az eddigi hasznot. Mivel a papír továbbra is hosszú távú (értsd: több hetes) emelkedésben volt, de nagy volt a napi ingadozás, ezért úgy gondoltam várok pár órát, amíg visszaesik az ára, majd újra nyitok egy vételi pozit.
Másnap visszanéztem a realizált eredmény listát és legnagyobb meglepetésemre 10 e vesztesége keletkezett. Ugyanis nem azt csinálta a rendszer, hogy a hetekkel előbb olcsóbban megvett részvényt eladta a mostani áron, hanem a visszavásárolt részvényt adta el azon az áron amin a több héttel ezelőttit szerettem volna eladni...
Lehetséges ez, a nap végi elszámolás miatt? Vagy hibázott a rendszer és reklamáljak telefonon?
2. Ezt a szerződést elég macerás dolognak tartom. Az alapszerződést aláírtam, és külön kiegészítő szerződéseket kell aláírni, ha akarok daytrade adatokat, befhitelt, határidős ügyletet, opciós ügyletet. Ezt kb. 2 hete tettem meg egy vidéki bankfiókban, ahonnan az általam aláírt papírokat felküldték a budapesti központba, hogy döntsenek róla. Az ügyintéző már jó előre közölte, hogy ne számítsak befhitelre, mert még nem múltam el 21. Ezt megtehetik? Mi alapján döntenek a többiről? Mifid válaszok? Mikorra várhatok választ?
3. Külföldi részvényeket el lehet valahogy érni netbrokerből? Határidős termékeket? Csak a BUX1112-t láttam a rendszerben..
|