Nekem Eddig is tiszta volt minden a szerencsével kapcsolatban, és amit leírtál, ismét csak megerősíti, hogy jelen van a szerencsefaktor, csak nem kell akkora jelentősséget tulajdonítani neki, mint ahogyan sokan teszik, valamint a lényeg: "tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a nyereséges legyen a pozíciónk, és a többit bízzuk a piacra, mert úgyis ő fog dönteni".
Egyébként abban egyetértek veled, hogy igyekezni kell a legpofonegyszerűbb dolgokat forszírozni. Nekem is az a stratégia a legprofitálisabb amely nagyon egyszerű, mindössze 3 idősíkon és egy mozgóátlagon alapul valamint, lokális aljak-tetők áttörését figyeli. Ezzel képes vagyok daytraderként is boldogulni, de használható swingtraderként is ha éppen nincs elegendő időm napi szintem a piacok előtt ülni!
Kicsit off, de még annyit a szerencséhez, hogy például sokan a sportfogadást is mint szerencsejátékot tartják számon. Nos én ebbe is beleártottam magam már egy jó ideje, és azt mondhatom, hogy akárcsak a tőzsde, sokaknak valóban az. Ez vagy némi tudatlanságból, vagy mondjuk misztériumból fakad(bár esetleg soha ki nem próbálták), vagy egyszerűen játékosként nagyon nagy szerepet tulajdonítanak a szerencsének, és ezért folyamatosan veszteségben vannak. Én meg köszönöm szépen jól vagyok és képes vagyok profitot termelni. Na mi kell hozzá? Nos hasonlóan a tőzsdéhez: tanulás, információforrások felderítése, önfegyelem, stratégia (ami gondolkodik helyettem), és pénzmenedzselés. A szerencse itt is egy faktor, ami jelen van, szerepe csökkenthető, de el nem tüntethető.
Érdekes hasonlóságok, párhuzamok vannak a két dolog között. Még egyszer bocs az offért!
|