Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-09-07, 13:09   #43 (permalink)
Mighti
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 4
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Ha már ugyanarról beszéltek. De talán olvassák ezt kezdőbbek is.
A szerencse: ez is egy vállalkozás. Csak úgy, mint a gazda, aki ültet kukoricát és lehet szárazság lesz, vagy a jégeső nyírja ki a termést. Vagy a boltos, akinek szintén szerencse kell ahhoz, hogy ne törjenek be hozzá, vagy ne nyissanak rá egy multit. És az autópálya építő, akinek ha „szerencséje” van, fizet a fővállalkozó, vagy a többi az előtte álló láncban. A TŐZSDÉN ekkora SZERENCSE nem kell a sikerhez. És nincs konkurencia harc sem. Ezek természetesen a veszteségekre is igazak. A spekulánsnak arányosan kisebb a kockázata, mint a fenti vállalkozásoknak. + A legtöbb vállalkozót érheti üzemi baleset is. Ehhez képest mi csak pénzt veszíthetünk. Azt is csak kis százalékban. És a fentiekkel szemben egy 70-80 % - os stratégiával belefér a „szerencse” is a havi vagy évi pluszos egyenleghez. Míg a fent említett vállalkozók talán 100 % -ban függnek a szerencsétől. Én így látom. És aki ért hozzá, az is. De a laikusok valamiért ezt szerencsejátéknak tartják. És érvelnek, hogy a Győzike is elbukta a vagyonát a tőzsdén. No comment… Egyszerűen csak ehhez is érteni kell, mint mindenhez. Ezt sem 1 hét megtanulni. És értékszámlát könnyebb nyitni, mint Pl: fogorvosi műszereket beszerezni. Ezért gondolhatják sokan, hogy ez nem egy szakma. Majd buknak. Újabb gondolat: szerencsejáték. És a kedvencem. Nekem befektetési tanácsadó, vagy bróker ajánlotta, mégis buktam. Akkor ez szerencsejáték. De ha a sok vészmadár eljutott volna odáig, hogy az összes pénzén ne OTP-t vegyen 8000 ért, hanem diverzifikáció, money managment esetleg nem is Magyar tőzsde, stb. akkor a szerencse nem is hiányozna nekik.
És ha ezt vállalkozásként kezeled, akkor egyáltalán nem sok 150 000 200 000 Ft egy tanfolyamért. Mennyibe is kerül nekünk egy vízvezeték szerelő, vagy orvos képzése? És egy mentornak is hajlandó lettem volna kő kemény pénzt fizetni. De mint fentebb is írták, a mentor inkább segíteni szeretne, esetleg kinevelni egy segítséget. És több szem többet lát alapon néha egyeztetni vele a jövőben.
Nekem az áttörést egy számlakivonat eredményezte, ami a „mentoromé” volt. Mert kezdő ként, azt hitem, valaki köt és nyer. Már tudom, valaki köt és nagyobb százalékban nyer mint veszít. Ez volt a kivonaton is. Sok plusz és mínusz, de az egyenleg minden héten nagyobb lett.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel