Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-09-07, 13:35   #44 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.368
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Mighti!

"Győzike is elbukta a vagyonát a tőzsdén. No comment…"

Hát ez tényleg no comment......

Ne érts félre! Én nem kívánok kampányolni a tanfolyamok ellen, isten ments! Bár magam nem végeztem tanfolyamot annál is inkább, mert amikor én kezdtem nem is volt talán magyar tanfolyam. Később valamikor kezdte elsőként a tanfolyamok szervezését a Chartcenter. Szóval én keserves úton indultam a BÉT-en amikor még egy üvegkalitkában bámultuk az árfolyamokat és telefonon adtuk a megbízást. Később ez annyiban módosult, hogy már a broki irodájában tettük ugyanezt a Dunaplázában és nem kellett telefon, csak odaszóltunk, hogy mit adjon vegyen. Persze a keserves része nem ez volt, hanem a veszteséget síratni, ami mind a felkészületlenségből esett.
Ami engem néhány, hangsúlyozom néhány tanfolyamban zavar. Először is az, amikor a neten fellelhető ingyenes tananyagokat tárják kemény pénzekért a hallgatóság elé. No még ezt is megértem, mert dolgozik vele, összeszedi, rendezi és végül leadja. De amikor olyat hallok, hogy valaki sajátjaként hirdet tőzsdei stratégiákat, és, hogy milyen sokat dolgozott míg kikisérletezgette, na ezen kiakadok mint az ingaóra, hiába van a tőzsdén megszerzett nagy türelmem. Azért más tollaival ékeskedni nagy pofátlanság. Én sokat alkalmazom a Teknőcöt is, de eszembe sem jutna azt állítani, hogy én találtam ki. Legfeljebb felhasználva az alapokat, átformáltam magamnak, hozzáötvöztem megerősítésként egy indikátort divergencia vizsgálathoz. De nem én találtam ki!
A másik amit nem nagyon komálok, amikor azt látom, hogy valaki kemény pénzekért oktat, és tudom róla, hogy néhány éve van a piacon, és az a néhány év inkább volt szerencsés, mint sikeres, hiszen ahogy mondani szokás "felfelé trendelő piacon bárki képes pénzt keresni". Majd amikor hektikus lesz a piac, vagy zuhan, ne adj isten oldalaz, akkor eljön az igazság órája.
Na ezek azok a tanfolyamok amelyek engem zavarnak. Kicsit az az érzésem, hogy beindult ez a piac is, és a sok résztvevő között megjelentek a kóklerek is. De minden tiszteletem azoké a szakembereké, akiknek van arra is energiájuk, hogy a mindennapi kereskedés mellett, még tanfolyamokat, tradingroomokat is képesek tartani.Nekem biztos választanom kellene a kettő között, de nem kétséges, hogy kereskedő maradnék.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel