Igen. Sok kókler kihasználja szerintem is ezt a rést. Mert más „szakmáknál” az oktatás végén ott a vizsga. És előbb utóbb híre megy, hogy melyik képzés, vagy tanár diákjai vizsgáznak nagy átlagban jól, vagy rosszul. De itt nincs számonkérés. Mint már korábban írtam. A tanfolyam végén mindenki úgy érzi, most ő mindent tud. Ezért a honlapokon a köszönő levelek. De utána a gyakorlatban??? Ezért is született ez a topik. És talán lehetne egy másik is, ahol a „kókler” tanfolyamokat szűrhetnénk. Én 2 tanfolyamon voltam, és egy tradingroom tagja voltam egy darabig. Az első tanfolyamra mikor jártam, már túl voltam a Kecskeméti (Chartcenter) könyvön és néhány demószámlán. Sok újat mondtam az előadónak.

Majd a room. Ott sok jót hallottam. Tényleg van mit köszönnöm nekik. De részletek, amiből nem lett egész. Még mindig a nekem kell megtalálnom a stratégiámat résznél tartottam. De a sok hozzávalóból nem tudtam, mit válasszak. Ezek után beszereztem egy másik tanfolyam jegyzetét. Szerencsére… Arra inkább el sem mentem… 40 féle indikátor, hogyan számoljuk az indikátor értékét… Kinek kell ez? Majd jött a fordulat szele. Ismét tanfolyam. Nem mondták, hogy az ő találmányuk bármi is, de ők szedték össze a hozzávalókat és lett belőle kereskedési rendszer. Nekem pont ez hiányzott akkoriban, hogy a sok dologból mit válasszak, mi kell egy stratégiához. Persze ott is voltak csalódott arcok, akik azt hitték, hogy befizettek a Szentgálra. Én nem. 2 hónap backest, stb. Visszajárkáltam hozzájuk. Mert hetente visszamehetnek a végzett hallgatók. Ezután láttam az a bizonyos kivonatot. (Pedig már a backtesz is meggyőző volt)Mégis a kivonat óta eltűnt a pszicho az életemből és pluszos heteket (egyszer volt 0-s is

) hónapokat zárok. De ez nem egy tanfolyamon, kivonaton, akármin múlott, hanem kitartó másfél – két év napi 16 órás kemény szop…..on. Ez az idő természetesen már éles számlával értendő. Ezért is nyitottam a topikot. Mert nehezen fogadom el, hogy ezt mindenkinek magának kell összeszenvednie egyedül. (Voltam párszor magam alatt) Legalábbis nekem, akinek nincs az ismerőseim között senki, aki ezzel foglalkozna…
Slussz poén: Én már vagyok az ismerőseimnek, akik kezdenek érdeklődni, hogy, hogy is van ez? Akiknek ez eddig csak szerencsejáték volt.
Sidius. Már fél év után úgy éreztem, én már tudnék tanfolyamot tartani. Legalábbis olyat, amin először részt vetem. De én is inkább kereskedő szerettem volna lenni. Mert lényegesen kényelmesebb, nyugodtabb, és gyümölcsözőbb is. Ezért nekem is „gyanús” sok tanfolyam. De látod, azért lehet jót is találni.