Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-09-17, 11:06   #63 (permalink)
HWTrader
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Jegesmaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen, egyyébként az is fontos szerintem, hogy mindenki megtalálja a saját ritmusát attól viszonylag függetlenül, hogy profi-e vagy nem. A másik: való igaz, hogy a nagyobb idősíkos szignálok megbízhatóbbak, de akkor nem szabad elfelejteni, hogy a fundamentális szempontokra is figyeljünk, mert ott a technikai elemzés már nem annyira kizárólagos, mint mondjuk egy 5 perces grafnál. Ráadásul tényleg a piactól is függ, mert Buxnak mondjuk alapból más a ritmusa, mint a Wall streetnek Egyébként devizánál szerintem jobb a kisebb idősík, mert azt nagyom megránthatják hírek, így pedig ez kikerülhető.
Szamomra a technikai elemzes meg egy havi grafon is kizarolagos.

En szemely szerint egyetlen esetben hasznalok fundamentalis adatot.

Egy jo pelda egy nem regi EURCHF poziciom. a svajci nemzeti bank bejelentette hogy nem engedik a fenti part 1.5 ala menni. Mondanom sem kell hogy a piac nehany napon belul letesztelte mennyire gondoljak komolyan. A hir hallatan rogton felraktam egy Buy stop-ot 1.5015-re Amikor az ar aktivalta, meg sem allt 150 pip-et. Aztan a piac megint eltesztelte az 1.5-ot. Masodszorra kb 350 pip emelkedest produkalt a monetaris politika. Ez az egyetlen kivetel amikor hajlando vagyok funnymentals-ra nezni.

azt amikor a hirek "rangatnak" azt "market noise" -nak hivjak, magyarul piaci zaj, vagyis csak rovidtavu ingadozas. Amikor leulepszenek az indulatok, minden megy amerre a trend mutat. A spekulansok szamara a hir idoszakok jelentik az adrenalin szukseglet kielegiteset. Pont a kis idosikon hat ez a rangatas rank. Amikor a hir kijon, en valoszinuleg mar egy pozicioban ulok, napi idosikon. a stoppom egy technikai szint alatt vagy felett van "biztonsagos" helyen. A rangatas szinte az esetek 99%-ban nem is latszik a nap vegere. ez a nagy elonye ha valaki a nagy kepet tartja szemmel. Most pl van egy poziciom hataridos oktoberi foldgaz-ban 2.700-tol. ott aztan volt ingadozas ami sztem kiszort nem keves komoly resztvevot. En mivel akkor leptem be amikor a trend megvaltozott felfele, egy tag stoppal vegigultem. Meg tudod nezni hogy hol all ma.

Nagyobb idosikokon en egyszeruen tudomast sem veszek a hirek rangatasarol a legtobbszor, max a stoppomat szukitem kicsit ha panik van, de ez szinte egyszer-ketszer ha megtortent es kiderult jobb lett volna ha nem nyulok hozza. Ez ma mar a szabalyaim kozott van.

Udv,

HWT
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel