Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-07-06, 12:13   #24 (permalink)
ChessKing
Tag
 
Csatlakozott: 10-05-13
Hely: Szarvas
Összes hozzászólás: 50
Hírnév szint: 9
ChessKing már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ChessKing már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül ChessKing részére
Alapbeállítás Emelt tranzakciós díjakAmikor összehasonlítást teszünk a hagyományos Tőzsde és a Sportfogadó Tőzsde között, a sok egyező szempont, mindkét helyszínen követhető elvek, stratégiák mellett két jelentős, meghatározó tényező különbözik egymástól.

Az egyik döntő összetevő, amely leteszi a voksot a Sportfogadó Tőzsde mellett – az árak (oddsok) mozgása egyes piacokon előre és folyamatosan kiszámítható! Ez minden tőzsdei trader álma.

Djokvic-Llodra

A látszólag egyszerű technikát figyelve a videón megfelelő tőkével, az árak előre kiszámítható mozgásából kis kockázattal folyamatosan magas profitok hozhatók létre! ( A fenti példában nagyon nem valószínű, hogy a teniszmeccs ezen szakaszában Djokovic ellenfele, Llodra a továbbiakban nagy ellenállást fog tanúsítani). A magas profitok szinte garantáltak.

A következő video pedig bemutatja, miért nem lehet kiszámítani az árak mozgását a hagyományos Tőzsdén:


A dupla inga mozgása


A másik alapvető különbség az üzletekben forgó pénzösszegek mennyisége.
A hagyományos Tőzsdén ez végtelennek mondható. Jelenleg a Sportfogadó Tőzsdén ez a likviditás véges. A Sportfogadó Tőzsdén a likviditás nagyon fontos az üzletekben - legyen elég „pénzügyi mozgástér” a stratégiák kivitelezéséhez. Ezért fontos a fentebb említett befektetői kör jelenléte a Betfair-en, mert ez nagymértékben hozzájárul az üzlethez.

De amennyi a haszna ennek a befektetői körnek a jelenléte a Betfair-en, annyi a kára is. Kiviszik a pénzt. Ezért monopolhelyzetét is kihasználva, hivatkozva a magas fenntartási költségekre stb. a legnagyobb Sportfogadó Tőzsde bevezette az emelt tranzakciós díjat. (Premium Charge)

Természetesen a másik, a folyamatos hasznot produkáló befektetői oldal is próbál összefogni és lehetőségeihez mérten válaszolni. Közösségi oldalakon (Twitter, Facebook) felhívást tesznek közzé tőke kivonásra, a teljes kivonulásra a konkurrens Betdaq céghez, egy új személy nevén befektetni, akit még sokáig nem érint az emelt díj, stb.

Végül a Guardian érdekes cikke mi várható ebben a helyzetben, illetve hogyan hoz létre folyamatos profitokat az említett befektetői kör, és az angol olvasók hozzászólásai.

Guardian

A Betfair élén vezető váltás várható, a harc tehát egyre kiélezettebben folyik.
__________________
p2pfogadas.hu Investing on the Betting Exchange - Hidden treasure or risky business?
ChessKing nem elérhető   Válaszol idézettel