Siker, Penz es Valosag
Eloszor is fontosnak tartom leirni meg egyszer amit mar leirtam tobbszor is.
Barki aki komoly eredmenyt akar elerni ebben a szakmaban,(itt most kizarolag a tozsdei spekulaciorol beszelek) csak akkor van eselye hosszutavon boldogulni ha uzletkent fogja fel amit csinal.
Tudom milyen turelmetlen szinte minden kezdo. Tudom hogy amit a legkevesbe akar hallani az aki uj ebben, hogy hosszu eveket kell eltoltenie ahhoz hogy barmilyen szerencsetol "fuggetlen" sikerre szamitson.
Ettol meg ez az igazsag. Csak egy kerdes, hany evig tanul egy epitesz hogy rabizzanak egy valodi projektet? Hany evig tanul egy komuves amig megepiti az elso hazat? Sokan ha penzrol van szo, kidobjak az ablakon azt az ovatossagot, korultekintest es egeszseges felelmet amit egyebkent olyan jol kovetunk amikor pl nyaralast valasztunk, vagy uj autot veszunk. Nem, ha penzrol, gyors es fajdalommentes meggazdagodasrol hallunk akkor az a dollar jel kezd villogni mindenki szemeben ami aztan irracionalis dontesekhez vezet es sokszor anyagi csodbe visz egyeneket, csaladokat.
En is igy voltam, megegettem magam es elgondolkoztam, lehet hogy ennel tobbet kell ezzel foglalkozni. Lehet hogy szerencses vagyok, mivel munkam soran tobb befekteto ceggel is tartom a kapcsolatot es ezert latom hogy a profik mit csinalnak es hogyan gondolkodnak. Az is egy masik szakma, mas celokkal es eszkozokkel. amit viszont tanulhatunk toluk, az uzleti gondolkodas, riziko kezeles es kokemyeny szabalyok szerinti mukodes. Ez az egyetlen modja hogy sikerre vigyuk ott ahol a vilag legfelkeszultebb kereskedoi veszik amit mi el akarunk adni.
Sokan akik elkezdik csak azt gondoljak hogy nem kell mas mint egy par ilyen szabaly es minden rendben, a tozsde egy penzautomata amibol akkor veszek ki amikor csak akarok. Tudom tulzok kicsit, de ez az igazsag.
Aki nem fogadja el hogy hosszu tanulas var es sokszor leszunk probara teve ugy hogy atkozzuk a pillanatot hogy eloszor neztunk egy grafikonra, az el se kezdje. elkepeszto hogy a kezdok 99%-a fel sem fogja mibe is vag bele. Remelem ebben segitenek az itt leirtak.
|