Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2011-09-13, 19:06   #21 (permalink)
Sawyer
Szenior tag

Összes hozzászólás: 358
Hírnév szint: 2
Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
nemecsek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
7. hozzászólás/trade utólagos elemezése

USDCAD,D
Pin bar
(a célár 0,9800, korábbi elírás)
A pin bar jelzett, a beállításaim azonban nem működtek.
A célár meghatározásánál egy erős ellenállásszintet figyelmen kívül hagytam, az ár nem is tudott alátörni.
A lehetséges ellenállásszintek olyan sűrűn helyezkedtek el, hogy nem is igazán tudtam, hogy melyiket kellene figyelembe venni, holott mindegyiket lényegében ugyanazok a gyertyák határoztak meg.
Ellenállások:
kék, piros, barna -nézzétek meg a képet és világos lesz miért oda húztam be őket.
Azon tűnődöm, hogy a kékkel jelölt szint egyáltalán értelmezhető-e ellenállásként. Igaz, hogy több gyertya teste is rajta ül (tekintsünk el attól az egytől, ami innen tér vissza), azaz egy VISSZATÉRÉSI SZINTNEK tekinthető, viszont ELLENÁLLÁSKÉNT pont emiatt NEM azonosítanám, a napi gyertyák mindig jóval alászúrtak. -Tapasztalatok, pro és kontra?
Kék szint, mint lehetséges ellenállásszint kilőve.
A 0,9800-as ellenállás (=célár) előtt pedig ott volt a már korábban említett figyelmen kívül hagyott piros, ha a TP-t ide helyezem, nyerek a traden.
Ami még hiba volt:
stop mielőbbi B/E-be mozgatása nem történt meg.
Kitűnő példa arra, hogyan lett egy nyereséges trade veszteséges.

Tapci korábbi hozzászólásában az 1,0000-ás szintet a trade mellett hozta fel, óvatos voltam vele, az ár tegnap el is érte.
Szvsz akkor lett volna igazán szép szignál a példádban felhozott Pin bar, ha csinál egy magasabb csúcsot az előző gyertyákhoz képest, jó alaposan szétnéz az orra 1.0000 felett és visszahúzódik az előző bika gyertya szeme alá.
Az árulkodóbb lett volna egy shortra. A tegnapi gyertya viszont nekem szimpatikusabb lenne, ha megfelelne valamelyik szignál gyertyáról alkotott kritériumnak.
Magasabban nyitott, mint az előző gyertya, csinált egy új csúcsot nagy kerek szám fölé divergenciával, egy szép BEOB-ot el tudtam volna képzelni azon a helyen.
Előre elég nehéz megmondani, hogy melyik szintre fog reagálni az ár, de alacsonyabb TF-en,mondjuk H1-en szerintem jobban észre venni a támasz-ellenállás szinteket, ami nekem USDCAD-on 0,9868 körül van.
Sawyer nem elérhető   Válaszol idézettel