Pozicio menedzsment.
Mar szoba hoztam es meg is mutattam hogy nagyjabol hogyan kezelem a meglevo pozicioimat.
Kis osszefoglalo errol:
Ha lehetoseg adodik, mint ma reggel a GBPUSD pozicio, akkor az elso dolgom az hogy megnezzem, hol lesz az elso lehetseges szint ahol az ar bajba kerulhet. Ez elozo gyertya csucsokra vagy melypontokra alapul. Megkeresem az elso kozeli ellenallast ahol valami tortenhet.
Ez adja meg a varhato kockazat/nyereseg aranyomat es segit eldonteni hogy veszek-e vagy sem. Ha sok idom van bebicsoszkodni a poziciot, akkor batrabban valasztok.
Mindenkeppen az alapszabaly az, hogy barmilyen kozel is legyen az elso profit (TP: take profit) szintem, ha az ar eleri akkor a stoppom azonnal a nyitasi arra kerul. Ez ultra konzervativ es arra iranyul hogy csokkentse a veszteseinket. Sok stop lesz igy elutve, viszont az igazan jo lehetosegek nem neznek vissza. A toke megorzese az elsodleges. A profit gondoskodik magarol -modja a regi trader bolcsesseg, nekem ez szent.
Amikor egy gyertya szignalra nyitok, akkor nagy momentumot akarok latni. A mai peldamban az ar kb 15 perc alatt elerte a TP szintemet. Ez a momentum amit latni szeretek. Nem mindig igy alakul, de ha a PPZ jol mukodik akkor az esetek nagy tobbsegeben hasonlot produkal. Ne feledjuk, minel tobb egybeeses tamogatja a gyertya szignalt annal magabiztosabbak lehetunk. Sok gyakorlas kell csak, mint mindenhez.
Folyt kesobb,
HWT
|