Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-02-07, 00:02   #3 (permalink)
eszpe
Tag

Összes hozzászólás: 80
Hírnév szint: 4
eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Egy időben sokat trédeltem a Ricsivel, az Egissel kevesebbet, az nem olyan likvid. Hozzátartozik, hogy életem első megbízásakor Egist vettem, és az enyém volt aznap az utolsó kötés 35-kor a könyvben. Azóta is őrzöm valahol a szkrínsotot arról a képernyőről.

A Richter nagyobb, emiatt likvidebb is. Ha jól tudom a dollár kitettsége is nagyobb, míg az Egisnél az euró a nagyobb. Ebből következik, hogy melyik papír melyik devizapárra érzékenyebb. Az orosz piaccal volt valami érdekes még, régebben volt a sztori, már nem emlékszem, de fundamentálisan keményen érintette a cégeket.
Persze ami még durva volt, az a "gyógyszeradó" bevezetése, gondolom emlékeztek. Ráadásul pont akkor volt egy nagyobb Egis pakkom, alig győztem kilikvidálni.
Nyilván nem esznek kevesebb gyógyszert az emberek a válságban. Nem ezért esett ekkorát mindkettő. Inkább, hogy a sok intézményi befektető kiszedte a lóvét belőlük. Hogy mi lesz velük, fogalmam sincs.
Bővebbet én sem tudok hozzáfűzni, inkább a chartjaikat szoktam nézegetni.
eszpe nem elérhető   Válaszol idézettel