Hello mindenkinek!
Örülök, hogy előszedtétek ezt a topikot. Mivel a vadászterületem a Bét. Én mostanra már egész jól betáraztam majd 20 féle hazai részvényt. Azt hiszem,*hosszútávú befektetések lesznek ezek, de egy percig sem bánom :-)*
Amit az Otp-ről meg úgy összességében a Bét-en forgó papírokról gondolok, az annyi, hogy "egyszer fent - egyszer lent" - fent - lent, semmi lényegesen több. Amúgy, túladott-e az Otp? Igen az. De ha egyszer medve piac van, akkor ez semmit nem számít. Pánikban különösen. A kormányunk nem kedvez a tőzsdénknek. Adóság a világban. És így tovább. Egyébként mire föl is emelkednének a hazai részvények értékei? Tehát, ha így nézzük, szerintem a 2009-es mélypont alá is "bármeddig" eshet, és nem csak az Otp. Bőven elégséges a Fidesz részéről egy pár részvényeinket is érintő negatív kijelentés is.
Csak hát... Csak hát! Lecsontozva a részvényekről mindent, hírt, hangulatot, várakozást. Azt látjuk, hogy mozog az árfolyam. Pont úgy ahogy azt mindig is tette. Most éppen le. A para meg az extázis. Én nem tudom, ez a mostani árfolyama az Otp-nek vagy másnak olcsó-e? De szerintem 2009 márciusában sem tudtuk a helyes választ. Ami lényegeset látok az mindössze a volatilitása :-) Ennek akár örülhetnénk is...
Kezdőfiúcska: Ne hallgass rám! Én, mint (TA-t ellenző közellenség) azt javaslom neked, légy nyugodt. Annyi pénzt fektess jelen helyzetben a kiválasztott részvényekbe (már ha befekteni akarod) amit nem sajnálsz teljes egészében! elbukni. Ülj a kezedre.*Tudom is én, egy éve tart már a bear a béten, legalább ennyi időt adj is a felmenetre is a papírjaidnak. Ha nem a Jobbik a következő kormányunk, és nem döl össze a világgazdaság, megtérülhet a nyugalmad.
Egy közép-hosszútávra gondolkodó spekuláns nem sz@r@kodik néhány %-os hasznonnal, se le, se fel :-)
Sok sikert!