Szia Anck-su-namun!
Egy másik topicban olvastam, hogy három féle stratégia van, s hogy a harmadik típusú az intuitív. Lehet azon vitatkozni, hogy meg lehet-e érezni, mit hoz a jövő vagy sem, van-e telepátia vagy sem. Hogy igaz-e amit mondanak, hogy nőknek jobbak a megérzései. Hogy ez a tudatalatti logikus gondolkodása, vagy angyali sugallat, vagy huszonhetedik dimenziós érzékelés vagy mi.
Szerintem stratégiát bármilyen jelzésre lehet építeni megfelelő MM alkalmazásával, most, hogy az indikátor, alakzat, hír, pénzfeldobás, üveggömb vagy megérzés kit izgat? A lényeg, hogy mennyire válik be. Mit mond a back teszt, vagy a demo.
Ha az intuícióra építesz, akkor abban kell bíznod, hogy minden egyes kötéskor hozod az eddigi statisztikai valószínűséget, s 10 kötésből ma is annyiszor kötsz jól mint máskor. S ez baromira nehéz. Én nem bíznék magamban, mert tudom magamról, hogy a feszültég hatására nekiállnék hezitálni, hogy most long legyen vagy short. Ez az előnye az intuíció mentes stratégiának. (Vagy legalábbis belépési jelzésnek) A stratégiáról tudod, hogy mit várhatsz el, e miatt nem kell izgulnod. Veszítesz? És? Be van kalkulálva? Több mint aminek lennie kellene? Bármikor le tudod ellenőrizni a stratégiát, megnézheted, hogy változott-e a piac, ha kételyed támad, legfeljebb vársz. Nyugodtan tudsz aludni, ha nem félsz attól, hogy holnap bedől az USA és oda a Wall Street, vagy jön egy kis 8as földrengés és mindent visz.
Fix stratégia mellett is tudom alkalmazni a női megérzésed, mert amikor felviszed a megbízást, még eldöntheted, hogy annak van-e realitása, vagy inkább most hagyjunk ki egy veszteséget. Szerintem így kisebb a nyomás, arra is tudsz valószínűséget számolni. Az én stratégiám a kereskedés pszichológiai oldalának a leküzdésére az elkerülése, a teljes kiiktatása. De az is módszer, ha bízol magadban, vagy tárgyakban, alkalmazod a Feng Shut, talizmánokat. (Én speciel hiszek bennük) A lényeg, ha valami rosszul sül el, nem a talizmánokat kell okolni, mert azok max szerencsét hozhatnak, a döntés, a figyelmetlenséget, a stratégia elhagyását, vagy a rossz stratégiát magunkban kell keresni.
Fél év távlatából remélem már tökéletesen kereskedel, s legyőzted a pszichológia rémét. Kíváncsi lennék rá