Üdv.
Még új vagyok, de gondoltam leírom én is a gondolataimat.

Szal, az én taktikám csak TA-n alapul, azon belül is az árfolyamot és a forgalmat figyelem, az indikátorok nem érdekelnek.
A stoplosst nem említem, mert az alap, az nem a taktika része, hanem az egy olyan dolog, ami olyan, mintha velem született volna.

Tehát, egyértelmű, hogy a legkönnyebb az alakzatokat lekereskedni, háromszögek, zászlók, duplaalj, fejváll, stb. Ezeket is megjátszom, de alapjában véve nem ezt figyelem, mert az a célom, hogy minél hamarabb (értsd 1-2 nap) minél többet nyerjek. Btw nem szeretem a ferde alakzatokat (értsd szimmetrikus háromszög, eső trendvonal/zászló felső éle), mert megfigyelésem szerint a horizontális ellenállásokat sokkal nehezebb átlépni (de ez most mellékes).
Eddigi rekordom daytrade 39%, a második 20%. Ezek sajnos egyedi esetek, ha nem vagyok nyúl, akkor lehetett volna már 50%-om is, illetve 150%-om 3 nap alatt, de az átlag 5-15% körül van. Minden tradere az alaptőkém 10%-át áldozom fel, a stoplossom 2-5%-kal a belépési pontom alatt van (tehát az alaptőkére nézve 0,2-0,5%). Lassabban mozgó részvényeknél (értsd blue-chipek, magas forgalmúak és kevésbé "rángatózók) 5%-os nyerőben újabb 10%-kal szállok be, de erre kevés a példa, mert nagyon "stresszes" a kereskedés az USA-ban.
Szóval, következik a finviz.com
Itt olyan részvényeket keresek, amik
1. drágábbak, mint 1 USD
2. átlagos napi forgalmuk magasabb, mint 200 000 részvény
3. az aznapi forgalom az átlagosnak legalább a háromszorosa
4. lehetőleg konszolidációt lássak a grafikonon
Alaptézisem az, hogy ha egy részvényt kiemelkedő forgalom mellett kereskednek, ott valami készülődik, a "smart money" (talán hallottatok már róla) készül valamire, vagy nagy emelkedés, vagy nagy esés lesz vagy már megtörtént a kitörés/letörés (és a "tömeg" eufóriája/pánikja miatt emelkedik/esik a részvény), de ezek ebben a helyzetükben nem érdekelnek. Nyilván minél alacsonyabb a részvény átlagos forgalma, annál könnyebben észrevehető a "smart money" ténykedése.
Ha megvannak a részvények, akkor megnézem a chartot, 50SMA és 200SMA, trendvonalak, alakzatok, ezekből számított célár. Egyetlen indikátort sem figyelek.
Ha ez megvan, akkor megnézem az órás (azaz 60 perces) chartot, és keresem a kitörési pontot (általában egy Fibo-szinthez vagy egy kerek számhoz (vagy a kettő ötvöződik) kötődik). Ez lesz az én vételi/shortolási árfolyamom.
A quotetracker nevezetű programba "betáplálom" a részvényt, az én aktiválási áraimat és várok.
Ha itt az idő és a program jelez, akkor veszek/eladok.
Ennyi.
A probléma az, hogy én egy türelmetlen ember vagyok és emiatt a jó kis nyerőim profitját a "vagy bejön, vagy nem" illetve "találjuk meg az alját/tetejét" tradekben elbukom, ugyanis van, hogy napokig nem kapok vételi jelzést (mert esik az egész piac) és nemtom megállni a kereskedést. Ezt nem javaslom senkinek, mármint a rulettezést és a csúcs/mélypontkeresést, mert képtelenség, hogy bejöjjön, maximum nagy szerencsével.
GL!