Idézet:
Zoli76 eredeti hozzászólása
Üdv mindenkinek Zoli vagyok, olvasgattam a fórumot, és sz-tem elég jó, vannak érdekes infók meglátások stb.
Valószínű fogom is még a jövőben ezt tenni.
Viszont van egy problémám,ami miatt regiztem és itt irkálgatok Nektek amiben a segítségeteket szeretném kérni.
Jelntkeztem egy tőzsdetanfolyamra, mivel teljesen laikus vagyok - azt sem tudom pl., mi a fibó egész pontosan, se bejelölni, se venni se eladni nem tudok jóformán, szoval tökéletesen 0 a tudásom.
Nos ez a tanfolyam rendeben is lenne, de sajnos a váratlan betegségem miatt 3 előadásról rögtön lemaradtam, a többiek pedig már előbbre vannak, én pedig még mindig a stabil 0-án vagyok, ilyen alapdolgokban is. Hát, ez van.
Az oandán nyitottam demo számlát, de nem tudom igazán kezelni.Van köztetek olyan vállalkozó szellemű ember, aki esetleg 3-4 "órát" ezzel kapcsolatosan velem eltöltene és így megmutogatná a dolgokat. Természetesen nem ingyen kérem ez magától értetődő.
Nagyon nagy segítség lenne,mert haladnom kéne az anyaggal is, de legfőképpen a gyakorlattal.
Az oandán van demoszámlám, és kifejezetten ott szeretném ezen alapok alapjait megérteni.
Fibo. stop loss bizonyított végső stop behútások, trade jegyzőkönyv, stb.
ezek sztem pár órában kb.4 elmagyarázhatók, anyagi viszonzásért cserében gondolnám.
Nos? Várok válaszokat.
Nagyon köszönöm.
Zoli
|
Udv Zoli,
Az jo dolog hogy van mar Demo szamlad. Tudom nem konnyu elkezdeni, de igazabol nem nehezebb mint barmi mast, csak kitartas es celtudatossag kell
Gondolom ha lemaradtal akkor a leadott anyagot legalabb biztositjak a szamodra, nem?
Velemenyem szerint amiert fizetni akarsz, az penzkidobas. Minden alapismereti anyag szabadon elerheto es konyvekbol megtanulhato. Eleg sokat irtam mar itt errol es biztos fogok is meg.
Amit neked tenni kene az az hogy eloszor is felkutatod az osszes tozsdes forumot es vegigolvasnod a kezdo anyagokat. Neked nem az Oandas demo szamlad hasznalatat kell megtanulnod, hanem tenyleg az alapokat, vagyis, mi is ez, hogy mukodik, milyen kereskedesi formak vannak stb. Ez nem 3-4 ora, hanem honapok szorgalmas olvasasa es utana evek tanulasa.
Ha beszelsz, vagyis olvasol angolul akkor elkepeszto elonnyel indulsz, mivel az osszes anyag amit kis hazankban csillogo tanfolyamokon tanitanak, ingyenesen hozzaferheto, sot meg olyan is akad aki segit neked forumokon. En ebben a temamban ennek a szellemiseget szeretnem megalapozni itthon.
Visszaterve rad, tehat olvasd el az osszes fellelheto anyagot online es kony alakban. Tudom tobb konyv is jelent meg magyarul a temaban. Erdemes felkutatni oket.
Ezutan el lehet kezdeni jatszani a demo szamladdal. Nem tudom hogy az Oanda Metatradert hasznal-e, de ha igen akkor azt nagyon gyorsan at lehet latni ha van egy kis szgepes tapasztalatod. Szerintem talasz segitseget magyar oldalakon is. kezdesnek:
www.tozsde.lap.hu Jo kiindulo.
Ha elolvastad az elso technikai elemzesrol szolo konyvet, akkor lesz fogalmad a fibekrol, trendvonalakrol, tamaszrol es ellenallasrol es a tobbirol. A gyakorlati hasznalatarol ezeknek csak vegig kell olvasnod a topikomat es kerdezned.
Egyet fogadj meg, a penzedet ne kockaztasd a piacon amig lgalabb egy evet el nem toltesz kemeny tanulassal. Ha megis, akkor mint mar mondtam masnak is, majd kuldunk koszono kartyat hogy hozzajarulsz a szamlank gyarapitasahoz
Nem konnyu elkezdeni, nem konnyu kitartani, de nagyon megeri a befektetett kemeny munkat.
Ha van kerdesed akkor csak batran, Sidius es en eleg sokat itt vagyunk. Remelem mas tapasztalt tagok is betevednek.
Udv,
HWT