Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-11-01, 20:05   #224 (permalink)
jansssi
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
jansssi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Jani vagyok,újonc.
Egy ideje engem is megcsapott a tőzsdézés szele.Ahogy egyre mélyebbre kerülök a témában, sok minden kezd letisztulni, hogy mi miért és hogyan működik. Ehhez ez a fórum is sokat hozzátett, jó ideje böngészgetem.Az itt található információk nagy részét átnéztem, melyből sok mindent megértettem. De pár kérdést szeretnék még feltenni, tanácsot kérni.
A tőzsdézésnek a forex kereskedés részén szeretnék kezdeni, aktív spekulásként, daytrét ill swing (1-2nap) formájában.
Tudni kell rólam, hogy főiskolás vagyok, igy tul nagy összeggel nem szeretnék kereskedni.Irotátok itt fórumon hogy kis pénzel elkezdeni sem túl kedvező, de valahol el kell kezdeni.
Ami a legjobban érdekelne engem, az az adózás. Igaz az hogy a forex kereskedelem után 36% os adót kell fizetnem?
És ennek a menete hogyan működik?Tegyük fel: van egy számlám egy külföldi brókercégnél. Mondjuk az adott év januárjától kereskedem. Tegyük fel hogy pozitívan zárom a az adott évet.Legyen ez az összeg 10.000Ft amit elértem a tőkémen felül.Ezt az összeget kiutalom a saját bankszálamra.Ezek után ezt az összeget hogy vallom be adóbevalláskor?. Mi alapján készítek kimutatást hogy nekem van ilyen jövedelmem? Saját magam irom ,hogy mikor mennyit profitáltam, vagy az adott brókercég küld nekem valamilyen elszámolást?

Ami a bróker cégeket illeti, keresgélek valami megfelelőt, kisebb nagyobb sikerrel.
Fontos szempont nálam, hogy moneybookerses ill paypalos befizetés/kifizetés lehetősége legyen, mert pl az Alparinál, ami amúgy tetszik, ott van az átutalás 5000 Ft os költsége,ami az én estemben a profitom hozzávetőlegesen "nagy" része lenne. Így viszont kontrollálható lenne ez az összeg.

Ebben a pillanatban három cég van a listámon.
Az egyik willow által említett InvestTechFx .
A másikat a fórumban említettétek, de bővebb infót nem irtatok róla: ez a Forex-Metal . Utána néztem, ez Panama/Uruguay székhelyű, hat nem tudom, lehet e bízni bennük?Van valakinek róla tapasztalat?

És a harmadik Sidius által javasolt oanda. A saját szoftvere is tetszik, de az elözöek metatreder platformja is. Viszont itt nem tudom mennyi a minimális összeg amivel számlát lehet nyitni? Sidius ebben tudnál segíteni?

Egyenlőre ennyi, picit hosszúra sikeredet,remélem nem baj hogy ilyen kérdésekkel bombázlak titeket.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
jansssi nem elérhető   Válaszol idézettel