Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-20, 15:21   #186 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A közmunkaprogram részében van már némi változás, bár én mélye nem értek egyet azzal az éhbérezéssel amit létrehoztak, mert meggyőződésem, hogy emberi munkáért emberi bért kell fizetni.
Teljesen egyetértek, mindenképp ez lenne a cél.

Idézet:
Mondjuk a szegregáció nem jó dolog mert bizonyított, hogy erősíti a ti és mi elvét vagyis a kívülállást.
Jujj. Ez most nagyon fájt. A szegregáció a társadalom egyik túlélést elősegítő ösztöne. Csak magadnak válaszolj a következő kérdésre: Ha választanod kell két iskola között, melyikbe íratod a gyermekedet: abba ahol csak magyarok, és hasonló értékrendű nációk gyermekei tanulnak, vagy abba, amelyikben fele részben szocializálatlan c*gány gyerekek vannak?

De ha jobban megnézed amit írtam, nem faji alapú szegregációról beszéltem (ezt egyből szétcincálná a polkorrekt média, meg az eu, stb).
Azt írtam, hogy a gyerekeket tisztán érdemeik (tanulmányi eredmény) alapján elkülönítenék, hogy kibontakoztathassák képességeiket.
Ha van 5 nevelhetetlen, 10 átlagos, meg 5 jó képességű gyermek, és ezeket összerakod egy közösségbe, akkor lezüllik az egész csapat.
Ha az 5 legrosszabat kiveszed közülük, akkor a maradékot korrekt módon lehet tanítani, neveleni. De még az 5 feketebárányt is emberré lehet nevelni megfelelő módszerekkel. Ha az 5 jó képességűt is leválasztják a csapatról, akkor belőlük kimondottan értékes embereket lehet nevelni, míg a 10 átlagos képességű gyereknek ebből nem származna hátránya.

Idézet:
Hát valóban ez lenne a börtön szerepe, de sajnos valójában sok esetben inkább Terminátor képző.
A börtön elrettentő hatása most tényleg alacsony. Egy civilizált ember számára a börtön igen kemény büntetés (exisztencia kettétörik, lumper elemek közé kerül, szar kaja, elbaszott körülmények, őrjítő tétlenség). Egy lecsúszott bűnöző számára nem annyira az (szakmai továbbképzés, haverok társasága, jobb kaja, és körülmények, mint otthon, pihenés). Egy optimális börtönben azzal töltenék az idejüket, hogy kaját termeljenek maguknak, fát ültessenek, és tüzifát vágjanak maguknak, karbantartsák a lakóépületeiket, egyéb gazdasági tevékenységeket folytassanak amiből egyéb dolgokat vásárolhatnak, stb.
Ez egyrészt a bűnöző lumperek számára sokkal elrettentőbb lenne, másrészt lehetőséget adna nekik szabadulás utánra hogy integrálódjanak a társadalomba (tanulnának valami hasznosat), ezen kívül alacsonyabb költsége is lenne a börtön üzemeltetésének.
smk nem elérhető   Válaszol idézettel