Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-21, 06:28   #187 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.370
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Ja nekem az jött le, hogy faji alapú szegregációra gondolsz. Így más a leányzó fekvése. Természetesen a jobb képességű gyerekeknek biztosítani kell, hogy a képességeiket kamatoztatni tudják. Sajnos ma ez nem így van és ahogy a pénz előretör egyre jobban ez fog számítani felénk. pedig átvehető példák lennének, mivel több országban nagyon komoly ösztöndíjrendszerrel igyekeznek kiegyenlíteni a társadalmi különbségeket.
A szocializálatlan gyermek egyébként azért olyan amilyen mert olyan környezetben van. Ahogy említettem már minél kevesebb időt hagyjuk abban a környezetben annál szocializáltabb lesz, megfelelő neveléssel. Vegyük például az óvodás korú gyereket. Elvileg ugye van egy védőnői hálózat amely hellyel közzel működik. Ez helyben olyan szakemberekkel van ellátva (ha nincs akkor el kell látni) akik ismerve a helyi sajátosságokat, tudják, hogy melyik gyerek milyen szociális környezetben él. Tehát amikor a gyerek elkezdi a kötelező óvodát (ha jól tudom az új szabályozás alapján már a kiscsoport is kötelező lesz) már javaslatot tehet arra, hogy fokozott ellátás kell, tehát meg kell oldani, hogy az anyagi és bármilyen egyéb ellátása túlnyomórészt átkerüljön az óvodához amely számára kötelezően reggeltől estig tart. Vagyis megkezdődik a kivonása abból a közegből amely káros számára. Nyilván a legideálisabb az lenne ha a hét minden napján ez megoldható lenne. Hogy miképpen, azon nyilván el kellene rágni pár kiló gittet mire ki lehetne ötleni. Az is nyilvánvaló, hogy ehhez pénz kell nem is kevés, de az is biztos, hogy a hasznosulása a kihelyezett pénznek nagyságrendekkel jobb lenne mint most. Egy 3 éves gyerek még nincs annyira lefertőzve, hogy ne lehetne alakítani a világképét. Azt szokták mondani, hogy "adj nekem egy kisgyereket és én rendőrbírót vagy rablógyilkost faragok belőle mire felnő". Később aztán az iskolában ugyanígy kellene eljárni és elég valószínű, hogy sokkal nagyobb részben hasznos tagjai lennének a társadalomnak mint most. Tehát minden kihelyezett forint a jövőbe lenne befektetve és mibe tegyük a pénzt ha nem a jövőbe. Természetesen az olyan szegregáció amit leírtál az nyilván elfogadható. Normális ország a tehetséget elősegíti.