Idézet:
WiZARD eredeti hozzászólása
no akkor mondok olyat, ami ellentétes mindennel amit mások mondtak
tényleg qrvanehéz a jelenlegi piacon kereskedni, de aki itt tud / megtanul az sokmindent megtapasztal, ami bármikor jól jöhet a későbbiekben. szóval szerintem érdemes most kezdeni.
|
én is így gondolom.

bár ki tudja, hogy a mostanság szerzett tapasztalatok később mire lesznek jók, egyetlen dolog tutira hasznos lesz később is, és ez a stoploss, ezt most meg kell tudni használni, mert ha nem, akkor rövid időn belül kampec a számlán levő pénznek.
Idézet:
WiZARD eredeti hozzászólása
lehet játékpénzzel tőzsdézni, excelbe írogatni, de sose lesz olyan hatással rád, mint amikor valódi pénzt nyersz/vesztesz. nem lesz súlya. (bár azt mondják a profik, hogy valódi pénz is hamar elveszti a súlyát, amíg csak a számlán van) pár hétig érdemes lehet, de csak azért hogy megismerd mi az a long/short/stop/tőkeáttét...
|
ezt írtam én is.
hogy mennyi pénzzel érdemes elkezdeni az jó kérdés.
sztem ha az ember relatív kevés pénzzel kezdi az nem baj, ha mindig az alaptőke adott %-át kockáztatja, és ehhez hozzászokik, akkor mind1, hogy mennyi pénz van a számlán. nyilván nem mind1, hogy 100 000 vagy 10 000 000, de szerintem úgyis csak a százalékok számítanak. az elején sztem kevés pénzzel érdemes belevágni (olyan pénzzel, aminek az elbukása miatt nem lesz a tőzsdéző öngyilok

), és amikor kialakult a taktika, és az alaptőkét sikerült mondjuk megdupláznia (ez lehet egy jó cél elsőre), kockáztathat több pénzzel.