Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-26, 06:06   #5 (permalink)
gabor
Tag

Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 36
Hírnév szint: 3
gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.gabor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Smk:
"alsógatya gnómok üzleti modellje" Ez nagyon találó, teszett! :-)

Először úgy kezdtem neki ennek a hozzászólásomnak, túl azon, hogy válaszolok a kérdésedre. Gondoltam megpróbálom leírni azt is, miért is lehetene jó hosszútávon az amit az Orbánék elkezdtek. Hogy majd sorban levezetek mindent a saját nézőpontomból. A manyup pénzekről. A Mol és a Raba 2010decemberi tulajdonosi struktúrájanak ismertetésétől. Hogy miért volna jobb, ha nem szétforgácsolódva és részben külföldi tulajdonban volnának ezek a vállalatok. Hogy miért is jó hosszútávon, csökkenteni az államadóságot újabb Imf hitel helyett. De a sokadik oldal után úgy láttam ez így nem egy fórumra való. Csak a terjedelme miatt sem.

Ezért a válaszom:*
Szerintem ténylegesen megpróbálták új alapokra helyezni gazdaságot... Ha ügyesen csinálták volna, függetlenebbek lehettünk volna a mai kiszolgáltatott helyzetünkhöz képest. Csak azért írom ezt múltidőben, mert szerintem az Imf megállapodással nyugodotan le is zárhatjuk ezt a "lázadó korszakot".*Egyben erre a kormányzati ciklusra akár konzerválhatnánk is *az ország gazdasági állapotát ezen a szinten maximalizálva. Gondolom a Ft normalizálódik, a Bét helyrerázódik kicsit. Mondván a "piacok", a "befektetők" (akik valójában spekulánsok) milyen elégedettek kormányunk "helyes" döntéseivel.*