Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-26, 08:46   #10 (permalink)
fxtrader55
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Sityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönöm a gyors, tartalmas válaszokat! Közben én is utána néztem, és ezt az oldalt találtam: http://www.bankarkepzo.hu Itt vannak a modulok, amelyekről beszéltetek, és a leírásaik is, hát elég drágák...

Azt nem tudom még, hogy egy-egy ilyen okj-s programok, illetve kurzusok mennyire érnek többet, mint egy pénzügyi végzettségű diploma, illetve mennyi ezeknek az értéke a munkakeresők világában.

Speciális szakterületre kellenek.
A tőzsdei szakvizsga ahhoz kell, hogy a tőzsde és a PSZÁF bejegyezzen üzletkötőnek.
A VAP általában private banking területhez jelent előnyt (vagy elvárás), az EFFAS felsőfokú képzés alapkezelőhöz kell, ha portfóliómenedzser akarsz lenni. Tehát ide nem elég a Közgáz diploma.
De ezekből a pozíciókból kevés van és sok a pályázó. A papír ehhez szükséges de nem elégséges feltétel.

Szakmailag a VAP-ot és az EFFAST sokra tartom, a tőzsdei szakvizsgát nem. Ennek ellenére megcsinálni nagyon nehéz volt. Nem csak nekem, hanem az összes bróker kolléga körében. Nagyon nagy a bukási arány, gondolom a pótvizsgadíjak miatt. Szerintem a pénzről szól ez is. Minket köteleztek, ezért megcsináltam és nem állítom, hogy keveset ér, de nem azt tanítja, amire a kereskedők többsége vágyik. Szóval ettől nem leszel sikeresebb, csak jobban belelátsz az elméleti részbe.
Ha jobban érdekel, vedd meg a könyvet és tanuld meg. Olcsóbban megúszod ha a végzettségre amúgy nincs szükséged.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel