|
Új tag
Összes hozzászólás: 14
Hírnév szint: 2
|
Ha közszemlére tennék a számlájuk állását és a kötéseiket, úgy gondolod, hogy több ember özönlene hozzájuk? Úgy gondolom inkább csak több olyan ember lenne, akik a gyors meggazdagodás reményében odamennek és azt fogják elvárni, hogy az első naptól kezdve pontosan ugyan olyan legyen az ő grafikonjuk mint a Péteréké. Plusz ez is egy eléggé komoly csapda, mert azt hiszed, ha hirtelen jobban csinálod mint ők, akkor te jobb vagy, ha meg rosszabbul, akkor meg azt mondod, hogy szar az amit csinálnak.
Abban a tévhitben éltek, hogy Péter és Gábor stratégiát oktat. Igen, tény, hogy oktatnak valamiféle stratégiát, mely abból áll, hogy keresel egy signált és van hozzátartozó stop helyszín és még egy reális célárat is meg tudsz határozni hozzá. Ez mind és szép. De ez az oktatás 20%-a. Erre ha valaki egy kicsit is odafigyel a piacok mozgására 1-2 hónap alatt rájön. Ők egész egyszerűen gondolkodásmódot oktatnak. A pszcihológiai oldala senkit sem érdekel, mert arról mindenki úgy gondolkodik, hogy "Ó minek az nekem, én teljesen rendben vagyok, engem csak az érdekel, hogy nagy lóvét keressek" vagy a másik, hogy "Engem azért nem érdekel a pszichológia, mert ha ez a stratégia működik nincs miért aggódnom, hisz úgyis nyerek és akkor még a kockázatkezelést is magasról leszarom!". És ezért van az, hogy a náluk tanulóknak csak a fele nem veszíti el a pénzét az első fél évben, ezért van az, hogy alig az 1/3-a lesz sikeres hosszútávon. Van aki azonnal felfogja, hogy miről is beszélnek, van akinek ez nehezebben emészthető, lassabban tudja feldolgozni, és vannak azok akik nem tudják vagy nem akarják ezeket a dolgokat megtanulni. Azok akik magát a gondolatmenetet nem értik szoktak a leghangosabban hőzöngeni, hogy "Há mi há mi há ez nem is működik ez szar... bizonyítsa be, hogy ez működik ... mer én olyan szuper okos vagyok, hogyha nekem nem működik, akkor tuti neki sem... szóval biztos hazudik!".
Ez ugyan olyan dolog, hogy te bemagolhatod pitagoras tételtől kezdve a differenciálegyenleteken keresztül a 16 ismeretlenes egyenlet megoldóképletéig az összes tudást matematikából, amit találsz, de soha, ismétlem SOHA nem lesz belőled matematikus, amíg meg nem érted, meg nem tanulod, hogy hogyan kell matematikusként gondolkodni, amíg nem érted, hogy mi a kapcsolat pitagorasi tétel és a differenciál egyenletek között, addig te soha az életben nem fogsz tudni megoldani magadtól egyetlen matematikai problémát sem, csakis olyat, amit már előtted valaki megoldott. Egy két lábon járó lexikon leszel, aki fejből vágja az összes képletet (signálokat, stratégiákat), de soha nem fogja tudni őket alkalmazni (nincs két 100%-an egyforma signál, amire tökéletesen alkalmazható lenne a stratégia), mivel nincs meg a matematikai gondolkodásmód, nem fogod tudni felhasználni azt a sok tudást, amit megszereztél, hogy úgy módosítsd, hogy az adott problémára illeszkedő legyen (a kereskedésben sincs 2 egyforma helyzet, de ha a gondolatmenetet megérted, akkor a fő szabályok megszegése nélkül úgy tudod módosítani a stratégiát, hogy az egyenletnek legyen megoldása).
Tehát a lényeg, bármilyen szuper stratégiát mutathatnak neked és megtanulhatsz ezerfélét, akkor sem fogsz tudni sikert elérni vele, amíg nem tanulod meg, hogy milyen gondolatvilág szülte azt.
A másik, hogy a tanfolyamok egyike sem kötelező. Azért mész el, hogy lefaragd azt a tanulási időt, amit ezek az oktatók súlyos pénzek árán tanultak meg sokszor a tanfolyam csak a töredéke ennek a tanulópénznek. Pártatlanságomat pedig bizonyítsa az, hogy még nem voltam egy tőzsde tanfolyamon sem!(Csak OFK-n voltam 2x) Nem azért "védem" őket, mert engem gazdaggá tettek, vagy mert megkértek rá, hanem azért, mert bosszant az, hogy a mai világban, ha valakinek nem megy valami, akkor alaptalanul, bizonyítékok nélkül, röhellyes vádakkal és feltételek követelésével megvádolnak másokat olyan súlyos tettekkel, mint a csalás, hazugság, kapzsiság stb. Ez a becsületsértést úgy gondolom, hogy bőségesen kimeríti, bár mivel nagy szomorúságomra a becsület ma már lószart se ér, ezért ezt bárki önkényesen megteheti bárkivel.
Szóval, amíg nem látok alapos bizonyítékot arra, hogy a stratégia nem működik, addig minden vádat és számla nyilvánosságra hozatalának követelését nevetségesnek tartom.
Tudjátok pontosan ezért van az, hogy nem a vádlottnak kell bizonyítani ártatlanságát, hanem a vádlónak kell bizonyítania a vádlott bűnösségét. Mert vádolni nagyon egyszerű, mert én vádolhatlak titeket lopással, de mindenki nevetségesnek fogja tartani a vádjaimat, amíg nem bizonyítom. Tehát mindenki elgondolkodhat azon, hogy a vádaskodással valójában ki is vált nevetségessé, Péter és Gábor vagy Ti?
|