Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-30, 10:22   #24 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Sityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, bár lehet, hogy buta kérdés, hogy mi van akkor, ha elhelyezem a pénzem bankbetétben, és az ország mondjuk csődbe megy, akkor felejtős az OBA 100ezer EUR-s betét védelme, meg a hasonló betétvédelmek? Akkor minden úszik?
A válasz egyértelműen nem. A kötelezettségvállalás ebből a szempontból elválasztandó az állam csődjétől, mert ott a védelmet nem az állam adja konkrétan. Az állam létrehozta a jogszabályi környezetet, amivel kötelezte a pénzintézeteket az OBA-ba való belépésre és oda rendszeres és kötelező befizetésre. Így jön létre az alap.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel