Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2012-01-30, 11:26   #26 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Kisbefektető.

1. Államcsőd esetén a bankok csak akkor tudnának csődbe menni, ha a betétesek egyszerre rohannák meg őket. Ez vélhetően megtörténne, de az is biztos, hogy az állam egy szempillantás alatt rendeletben korlátozná, a napi kivehető pénzmennyiség összegét. legalábbis az összes eddigi államcsőddel sújtott ország esetén így volt, nem hiszem, hogy nálunk másképpen lenne.
2. Az OBA esetében tökmindegy, hogy a bankok csődbe mennek vagy sem, mert az OBA esetében a már befizetett összegeknek elvileg fedeznie kellene a betéteket. Ha mégsem, akkor viszont az intézménnyel magával, már csőd nélkül is nagy baj van. Szóval a közvetlen bankcsőd nem érinti. Természetesen mint mondom elvileg, mert ugye totális csődöt még nem éltünk meg, és akkor lehet, hogy bármiféle okoskodás (így az enyém is) mehetne a kukába. Viszont volt már máshol csőd, tehát kb. lehet látni, hogy mi lenne az irány, mert az államcsődnek vannak ismérvei. Valamelyest.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel