Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása
Tisztelt HWT!
A módszered őszintén mondhatom, az eddigi stratégiák közül a leghasználhatóbb. Mondjuk a tökéletestől még távol állok, valószínűleg nem is éri el senki...de az eredmények egyenlőre magukért beszélnek.
Amit másképp csinálok a pozíció zárás. Én inkább szeretem futni hagyni a nyerőt ezért erre az ATR indikátort hívom segítségül az átlagos napi árfolyam "bemozgás" meghatározáshoz. Ez a követő Stop alapja. Ha a nyitás jó ennek az értéknek az 1x-es 1,5X-es szorzója jó érték a követéshez.
Néhány mostani nyitott pozíció a DEMO számlán (élesek is vannak, de azok nem Metatraderben):
Karikával jelöltem a pozinyitásokat, szinte mind PinBar az aktuális támasz szinteken.
Ami tényleg hasznos, az a nyitási ár előző napi gyertya fölé helyezése, mert akkor valóban megerősíti a piac az irányt! Ez a te stratégiád egyik kulcs eleme, ezeknél a poziknál ez még nem volt tökéletes mert lemaradtam, de a fordulók jól látszódtak.
A pozik:
|
Udv Lackok!
Orulok hogy sikeresen alkalmazod. Minel tobb idot toltesz el a gyakorlatban, annal jobban fog menni. Ha raall a szemed a szintek meglatasara, akkor a tobbi mar csak turelem jatek.
Ha elfogadsz egy jotanacsot:
Vigyazz azokkal a "Pinbar"-okkal. Mindharom pin amit hasznaltal belepokent nagyon silany kinezetu. Nem swing high/low, nem nagyobb mint az elozo gyertya, nem log ki. A kozepso es az utolso nalam egy Inside bar, tehat van jelzogyertya. Az elso viszont szvsz tul kicsi es jelentektelen hogy en szamitasba vegyem.
Fontos hogy valogatosak legyunk. Ezek szepen teljesitettek, ez annak koszonheto hogy nagy a korrelacio koztuk. Az a baj az ilyen kicsi gyertyakkal, hogy nem biztos hogy felkeltik a figyelmet es akkor ugye nem jonnek az uj vevok akik magasabbra viszik az arakat. A jo dolog az volt hogy nagyon eros szintekrol indultak. En ajanlom hogy amig nem vagy tapasztalt ebben, addig probaj meg olyan gyertyakat keresni, mint pl a minta erteku Wheat peldam. Nezd meg azt a Pinbar-t. Oriasi, az orra nagyon kilog, a teste belul van az elozo gyertya csucsan. Egyszeruen gyonyoru.
Ha visszanezel az elozo peldaimban, latod hogy mind hasonlo, legyen az BUOB, vagy Pinbar. Fontos hogy tiszta swing high/low gyertya legyen es meretben is legalabb akkora mint az elozok. Mivel ezek fordulo pontot jeleznenek, en minel tobb mozgast akarok latni ami minel egyertelmubb visszautasitasat jelzi az adott szintnek.
Remelem erthetoen irtam le mit is tartok fontosnak. Ha van kerdes, csak batran.
Udv,
HWT