Idézet:
willow eredeti hozzászólása
Egy kérdésem lenne sidiushoz. Ha az infóim pontosak, az alpari egy market maker bróker.Ezzel nincs is baj, csak sok lehetőség adódik a különféle "csalásokra". Nézegettem a 2007-es hozzászólásaidat, naplódat sidius. Ebből azt hámoztam ki, hogy elég jól értesz a forexhez. A kérdésem az lenne, hogy miért nem egy ECN brókernél vagy?
üdv
willow
|
Teljesen igazad van! Az ECN a legjobb megoldás, mert az tutira kiviszi a bankközi piacra, az ajánlatot, míg a retail házon belül fedezi ha tudja. Ezt úgy csinálja, hogy bepárosítja valamelyik másik traderrel. Ha nem tudja, akkor bizony megpróbálhat megszívatni (tüske, stophunting...stb), de nem mindegyik ilyen. Pl az Oanda ilyet nem csinál, mert ott annyian tradelnek, hogy be tudja párosítani. Az Alparinál se szokott ilyen gond lenni.
Az ECN-nél két probléma van csak. Mostanság ugyan nem néztem utána, de olyan 50000 usd alatt nemigen nyitnak számlát, bár lehet, hogy ez változott azóta.
A lényeg, hogy bár töredelmesen bevallom, hogy tudnék nyitni egy nagy számlát az ECN-nél, de én nem vagyok hajlandó ennyi pénzt egy helyre tenni. Nálam a max. egy helyen a 20000 usd a számlán. Inkább nyitok három kisebb számlát a fenti összeggel, mint egy 50000-est egy helyen. Vágom én, hogy ott már van gari a pénzre, de láttam én már karón varjút, meg voltam is már karón amikor bezúgtak a magyar brokik. Az igaz, hogy végül a pénzemhez jutottam (persze csak a tőkéhez), de addig valaki szépen forgatta míg vissza jutott hozzám.
A másik az ECN brókernél a lot méret. Hát az bizony tudtommal 250000 egység, ami azért nem kicsi és óvatosságra ad okot, mert baromi gyorsan lehet nullázni a számlát ECN broki ide, retail meg oda.
Na szóval megmondom miért nem fogja a retail szívatni sidius bácsit, azon kívül, hogy velem van az ERŐ. Mert daytraderként nem nyitok én akkora pozikat, hogy feltűnnék neki, vagy nem tudná fedezni a rendszerében!
Ahol viszont nagyobb pozit nyitok viszonylag hosszabb távra (mert van ilyen befektetés jellegű számlám is) ott van egy egyedi megállapodásom is az egyik brokival és az egyik legjobb szignál adó céggel és szinte automatán kereskedik a rendszer. Viszont ott tartom is a pozit akár hónapokig is, De az egy másik pálya. De ott sem fog átvágni a bróker, mert ajánlás alapján választottam, pontosabban őt is ajánlották és én is be lettem ajánlva. Na de az már egy másik pálya.
Lényeg a jó brókerválasztás és akkor nem lesz gond a retail brokival sem. Amiket ajánlottam, mint az Oanda, a Saxo, az Alpari esetleg még a Marketiva jó brókerek. Nem tenném tűzbe értük a kezem de jók.