Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-11-19, 11:37   #12 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
AIG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha ott tudsz ulni a gep elott,akkor mennyi ido telik el altalaban a vetel es az eladas kozott?Milyen parametereket veszel figyelembe a hosszu tavu befektetesnel es mi az amit a daytradelesnel figyelsz?


Bizonyos kérdésekre csak általánosságban lehet válaszolni, mert egyszerűen nem lehet tipizálni.
Először is jól mondod. Csak akkor szabad daytradelni, ha tényleg ott tudok ülni a gép előtt, és tudok figyelni (tehát ül és figyel). A nyitás zárás intervalluma nem tipizálható, csak így: Napon belül megtörténik! Hogy ez skalpként pár percen belül (ettől betegek a retail brokik) vagy órákon belül történik majdhogynem lényegtelen.
Paraméterek.
Hosszútávnál egyértelműen a trend a meghatározó. Az én esetemben elő vagyok fizetve egy trendelemző szoftverre (nem vagyok a reklám emberük ezért nem nevezném meg őket), mert nem akarom olyasmivel tölteni az időt amit nálam okosabbak már gépesítettek. Ha a trendelemző rendszer szerint jelzés van akkor megnézem, hogy én is úgy gondolom vagy sem, és ha igen akkor pozícióépítéssel próbálok beleállni a trendbe. Ez fontos, mert a trend megerősödésére reagálok fokozatosan. Tehát kicsiben kezdek(nyilván a kicsi mindenkinek mást jelent), mert ugye bár vélhetőnek tartom a trendet, de nem tudom, hogy az lesz vagy sem és, hogy meddig tart. De benne akarok lenni, és ha lehet építkezni. Ami még a felépítést nagyban befolyásolja az a különböző támasz és ellenállás szintek. Sokszor a továbblépéshez ezeket használom ugródeszkának. Tehát kapok egy jelzést 100-nál, hogy pozitív a trend. Ránézek manuálisan és tényleg. Felvázolom, hogy hol vannak számomra érdekes szintek, és, hogy ez alapján van e lehetőségem egy komoly pozíció építésére. Erre van idő, mert nem rövidtávú grafikon alapján jön a döntés. Ha a döntés nem akkor nincs dolgom vele. Ha igen akkor belépek bestoppolok (ez is el van döntve, hogy hova rakom) és várom, hogy mi lesz. Ez néha unalmas tud lenni, nem baj. Ha megtörténik egy ellenállás átütése akkor épül a pozíció tovább, stop húzogatás....stb
Egyébként meggyőződésem, hogy az ilyen tipusú felépített pozik az egyik legerősebb hosszútávú kereskedést eredményezik. Pl a közelmultban három ilyen poziba kezdtem bele, és a hatékonyság jellemzője, hogy az első kettő a stop áldozata lett minimális bukóval (ez a stopnak és a kis kezdőpozinak köszönhető) viszont a legutolsó most is fut és több száz pontos nyerőben van stoppolva és szépen fel van építve, de még van benne kakaó szerintem, de ez majd kiderül. Az tény, hogy ha valaki ilyen tipusú pozíciót akar kiépíteni, az elég tőkeigényes, mert itt a nagy tőke hoz komoly profitot.

Daytrade paraméterek

Teljesen más embert kíván, és szerintem ez vagyok én igazából. A trend itt is számít, mert csúnya munkát tud végezni egy trendvonal előtt és ellen benyitott pozíció, mint ahogy az ősi támaszok és ellenállások ellen benyitott is. Szóval ezekre figyelni kell.
Ami itt számít még nálam az a hírek. Ha jönnek akkor én távozok, vagy nem is mozdulok. Nem vagyok hírkereskedő.
Nyitok elnyelő gyertyákra, elcsapott aljakra-tetőkre, és legtöbbször vannak fix targetjeim amikre zárok, megjátszom az 1-2-3 módszert, és kereskedek három dimenzióban is 50 napos mozgóátlagra (ez utóbbiak amelyekből day helyett sokszor swingtrade lesz).
Ami mindezeknél is fontosabb a türelem, a fegyelem, és ha már megvan a pozició akkor a figyelem. Azt a legkomolyabban mondom, hogy nem lehet sikeres az a daytrader aki ezeket nem fejleszti ki magában. Bármilyen stratégiája van, el fog bukni, és erre bármikor nagy összegű fogadást merek kötni.
Ami szintén fontos az a módszer teljes kidolgozása. Nekem az a meggyőződésem, hogy teljesen mindegy milyen távon kereskedik az ember, ha nincs teljesen kidolgozott stratégiája, akkor az egész kereskedése esetleges lesz. Ez egy daytradernél biztosan a hirtelen halál. Számomra elképzelhetetlen, hogy mondjuk egy három dimenzió alapján nyitott trade esetén megnyitok egy pozíciót az 50 napos mozgóátlagon keresztül áttört tető vagy alj esetén, és ne legyen kész elképzelésem a továbbiakról, pl, hogy hova stoppoljak, mi legyen az elsődleges targetem, van e lehetőségem a pozi átvitelére swingre, mikor várhatóak hírek, hol van előttem ellenállás vagy támasz, ott mik a lehetőségek. Igyekszem előre gondolkodni, próbálok a piac előtt járni, folyamatosan mérlegelni. Ez van mikor nem sikerül, de általában igen és részben vagy egészben sikeres üzletet kötök.
Biztos van még más is amit elmondhetnék, de lehet, hogy később még eszembe jutnak, vagy ha a kérdések célirányosabbak akkor beugranak még válaszok.
Egyébként ezeket ezért írom részletekbe menően le, mert sokszor tapasztalom, hogy rengeteg azért végzik ágyútöltelékként, mert egyszerűen nem fogják meg ennek az egésznek a lényegét, nem tudják levezetni magukban a folyamatot. Az orvos sem úgy műt, hogy most ezt itt felvágom aztán majd lesz valami (vagy ha igen akkor ott nagy problémák vannak), hanem tudja mik lesznek a lépések, mit akar csinálni, és igyekszik felkészülni a váratlan helyzetekre. Ez neki sem sikerül mindíg, de azért elég jó találati aránnyal műtenek nem? No itt is így van ez, higyjétek el, bár senkit sem szeretnék erről meggyőzni.
Ja még valami. Egy ajánlott tanfolyam egyik beharangozójában olvastam a következőt:

Kérdés:
-Kell e demózni, mielőtt belefog az ember az éles kereskedésbe?
Válasz:
Igen. Ne kezdjen bele az éles kereskedésbe addik míg néhány hétig nem tud profitot keresni.

Hah. Ez most komoly? Néhány hét semmit sem fog megmutatni! Akkor tud valaki tartósan profitot termelni, ha már minden kereskedési helyzetben volt, és még mindig van a számláján profit. Mi van akkor ha néhány hétig trendben kereskedik aztán meg nincs trend egy hónapig? Nullás számla? Szóval nekem, egy ilyen írás mindent elmond az író felkészültségét illetően!
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel