Idézet:
ványadt bácsi eredeti hozzászólása
Sziasztok!
Először is, én is köszönöm az elképesztően sok segítséget, példát, figyelmeztetést, ami ezen a helyen kezdők számára összegyűlt.
HWTradernek vagyok nagyon hálás - igaz, hogy egy hónapig csak PPZ-ket rajzolgattam, de most már amiket demóban megnyitok, annak a nagyrésze profittal zárul, és kezdem átlátni a miérteket, és stabilan követem a szabályrendszert.
Másrészt azt szeretném kérdezni, hogy ha az amúgy rendben lévő számlámról hirtelen vészhelyzet esetén vissza kellene vonnom minden pénzemet, akkor a szerződésem az adott brókercéggel azonnal megsemmisül? És ha megsemmisül, utána tetszőleges időpontban megint köthetek velük szerződést (megint átvezetem a megfelelő összeget, és kereskedhetek tovább)?
Nekem egyelőre nincs élesben pénzem, csak olvastam valamit arról, hogyha egy bizonyos összeg alá süllyed a számlán lévő pénz, akkor kidobják az embert, de nem értem pontosan, hogy az egész rendszerből, szerződésből, mindenből, vagy csak érthető okok miatt pozíciót nem nyithat, amíg ismét lesz minimum fedezete.
Elnézést a kusza kérdésért, és köszönöm a válaszokat
|
Hát kicsit kevered a dolgokat.
Nem dobnak ki azért ha nincs a számládon pénz. Miért szűnne meg a szerződésed? Van számlád továbbra is, csak nem tudsz pozíciót nyitni, mert az egyenleged nulla. Majd ha újra feltöltöd akkor, akkor tudsz utána kereskedni.
Más a kérdés akkor ha fedezethiányos vagy. Akkor sem dobnak ki, csak likvidálják a pozíciódat, mivel nincs rajta a meghatározott fedezet. Korrekt broki azt is úgy csinálja, hogy jön a felszólítás, a fedezetpótlásra, és ha nem csinálsz valamit, akkor kényszerzárás lesz belőle. Ez ugyebár azért van, hogy addig nyújtózkodj amig a takaród ér. Az, hogy mennyi fedezet kell a pozíciódhoz, brókercége válogatja,de általában leírják az oldalukon, valamint látod a kereskedés szoftverben is. Mindenesetre ha betartod azt, hogy ne kockáztass a tőkéd pár %-nál többet, akkor nem kell likvidálástól sem félned ilyen formában.