Ez nagyon jó kérdés, kiváncsi vagyok a többieknek mi a véleménye erről.
Részemről én sosem tenném, ennek több oka is van.
1. Egyrészt én azért csinálom magam, mert szeretem csinálni. Ugyanolyan, mint hogy sosem lesz sofőröm, még akkor sem, ha meg is engedhetném magamnak, mert nagyon szeretek vezetni. Persze egyszer-kétszer jól jön egy piálás alkalmával, de max csak akkor.
2. Vannak dolgok, amiket nem bízok másra (csak ha muszály). Ilyenek a gyerekeim, a pénzem és az asszony.
Saját hozzáállásomtól függetlenül szerintem egy okos gondolat lehet annak, aki nem akar, nem ér rá, vagy nem tud ezzel a dologgal foglalkozni. Nagyon sok embernek szüksége lenne egy befektetési tanácsadóra (vagy brókerre), aki segít eligazodni. Nem lenne ennyi pénzügyileg analfabéta ma Magyarországon, akit mindeféle maszlaggal meg lehet etetni, mert a személyes tanácsadója felvilágosíthatná, tanácsot adhatna sok helyzetben.
Mint egy személyi edző, vagy könyvelő, vagy ügyvéd stb. sorolhatnám, hogy kiknek a szaktudására vagyunk rászorulva.
Nyilván ez egy kőkemény bizalmi szakma, ahol nagyon fontos, hogy az ember nyugodt szívvel rábízza egy másikra a pénzét, mint az orvosára a gyereke életét. Ebből a szempontból nagy a felelősség, de még nincs felépülve az a felelősség-következmény rendszer, ami indokolt lenne talán, ez kicsit aggaszt...