Idézet:
vata eredeti hozzászólása
természetesen igazad van nyereség szempontjából érdemes tologatni a stoppot. de én pont az ellenkezőjét csináltam pont úgy ahogy leírtad.
Az stop vadászatnak minősül ha egy gyertya napos nézetben átüti a támasz szintjét de végül a gyertya a támasz alatt zár?
|
Nem. Stopvadászat amikor mondjuk a bróker tudja, hol vannak a stoppok (és tudja), és elmegy értük az árfolyam, kiüti, majd vidáman megy tovább a megfelelő irányba. Sajnos a forexen ez könnyen előfordulhat, mert a brókerek jellemzően maguk generálta gyertyákkal dolgoznak, így simán tudják manipulálni őket. Beletesznek egy tüskét az árfolyamba, és kiütik vele a stoppot, aztán meg kiveszik belőle vagy ki sem veszik. Én látok olyan árfolyamot is ami valós tehát tényleg a bankközin folyik a kereskedés, és el sem hinnéd miket kell tapasztalnom néha két grafikon összehasonlításakor. Az egyiken látom, hogy hol jár az árfolyam valósan, a másikon meg majd kiszúrja egy oda nem való tüske a monitort. Másnapra meg eltűnik a tüske, és immáron olyan az árfolyam, minta másik valós grafikonon.