Mighti!
Ez érdekes felvetés egyébként! Lehet kéne lassan egy külön téma az automatizált kereskedésre... Vagy már van? Bocs ha még nem vettem észre
Szóvall foglalkoztam ezzel a témával régebben és lehet, hogy előszedem azt a tanulmányt...
A lényeg az, hogy soha nem lesz olyan, hogy mindenki nyer. Még akkor is, ha már csak mindenhol számítógépek és robotok fognak kereskedni, mert valószínűleg mindegyik másképpen lesz beállítva. És mivel más-más kereskedési stratégiákat alkalmaznak, ezért más időben adnak-vesznek. Csak a reagálás lesz elképesztően gyors, értsd: ha jön egy válság, akkor még gyorsabban fognak zuhanni az árfolyamok, mert minden robot nekiáll shortolni. Az más kérdés, hogy vannak elemzők, akik ezt már az elmúlt évre is vélték felfedezni az árfolyamokban.
Visszatérve a téma alapjához: mondtam már egy másik hozzászólásomban. Nem érdemes olyan cégben bízni, akik ajánlanak neked szálmanyitást. Ők általában csak a jutalékra hajtanak. Tapasztalatok alapján az ember érdekli őket a legkevésbé, csak a pénzt hajtják.
Kisbefektető!
A forex nem csak a spekulációról szól! Viszont nehogy azt hidd, hogy a részvénykereskedésben kevesebb a spekuláció....