Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-01, 15:56   #22 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
konkvisztádor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Néztem a lapodon a kereskedéseidet, ezekkel kapcsolatosak a kérdéseim is.
Többféle indikátort is használtál ott, MACD(12,26,9), RSI(9), CCI(14) napos grafikonon, CCI(70), 15 percesen. Bizonyára ezek csak egy kis szelete azoknak, amiket alkalmazol.
Van-e valamiféle "kőbevésett" szabály, hogy mikor melyiket kell, vagy érdemes a piac figyelésére alkalmazni?
Tényleg csak kis szelete, mondhatni a legkisebb az indikátorok alkalmazása! Talán kőbevésetnek tekinthető az indikátor alkotók szándéka mely szerint az egyik trendkövető, a másik meg oscillátor.
Engem igazából a megjelenő divergenciák amik érdekelnek rajtuk, és azok közül is elsősorban azok keltik fel a figyelmemet, amelyek valamiféle trendfordítást jeleznek a fő trend irányába, vagy valamilyen alakzatot erősítenek. Na ezt jól megmondtam. Tehát például van egy irányadó trendünk egy adott irányban. Ezzel alapvetően tisztában kell lennünk. Tételezzük fel, hogy ez a trend felfelé mutat egy hetes grafikonon. Nyilvánvaló, hogy a trenden belül például napos grafikonon felfedezünk ellentrendeket vagy minitrendeket ellentétes irányban. No engem az érdekel, hogy ha ezek a minitrendek véget érnek egy trendváltó alakzattal például, és az a bizonyos indikátor legyen az trendkövető (pl a MACD ilyen irányú divergenciája ilyen kor nagyon erős jelzés), vagy valamilyen oscillátor bedivergáljon. Ne adj isten még valamiféle gyertyaalakzat is alátámasztja a fordulót (mondjuk egy nagy elnyelő). Ilyenkor félig már boldog vagyok, mert van egy erős jelzésem, már csak a kivitelezés részletein kell gondolkodnom. Ez persze mehet napos-órás, órás-15 perces....stb variációban, azzal a kitétellel, hogy nem szabad elfelejteni a fő-fő trend irányát.
Tehát mint láthatod, az indikátor itt tényleg csak egy kis szelet, nem is nélkülözhetetlen, de tény, hogy ha minnél több dolog mutat egyirányba annál jobban növekednek az esélyek.
Ami még érdekelni szokott az az indikátor szuperextrém értéke, tehát mondjuk egy hatalmas Macd kilengés (persze nem csak ő) valamilyen irányba. Én ilyenkor azonnal az okokra vadászok, mert egy szuperextrém érték nem normális, annak valami oka van, és a piackiegyenlítődés elve alapján ha a kiváltó ok megszűnik, akkor vissza kell térnie normális értékre. Ez olyan mint a póráz a kutyánál. El tud szaladni egy darabig, de ha a pórázt megrántják mert a hossza véges, akkor vissza kell térni a gazdihoz. No engem ez érdekel! A visszatérés a gazdihoz(mert az meglesz az bizonyos, csak a hogyan kérdéses), és hogy a visszafutáshoz én nem tudnék e csatlakozni valamilyen kifizetődő módon.
Hát ennyit az indikátorokról és arról, hogy mire használhatók például. Figyelni kell. Mint ahogy az öreg Kostó bácsi is megmondta, a jó speki olyan mint a krokodil. Látszólag alszik de.........
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel