Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-01, 17:06   #23 (permalink)
konkvisztádor
Új tag
 
konkvisztádor logója
 
Csatlakozott: 10-01-01
Összes hozzászólás: 18
Hírnév szint: 9
konkvisztádor a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
.
Engem igazából a megjelenő divergenciák amik érdekelnek rajtuk, és azok közül is elsősorban azok keltik fel a figyelmemet, amelyek valamiféle trendfordítást jeleznek a fő trend irányába, vagy valamilyen alakzatot erősítenek. ..... Tehát például van egy irányadó trendünk egy adott irányban. ..... Tételezzük fel, hogy ez a trend felfelé mutat egy hetes grafikonon. Nyilvánvaló, hogy a trenden belül például napos grafikonon felfedezünk ellentrendeket vagy minitrendeket ellentétes irányban. No engem az érdekel, hogy ha ezek a minitrendek véget érnek egy trendváltó alakzattal például, és az a bizonyos indikátor legyen az trendkövető (pl a MACD ilyen irányú divergenciája ilyen kor nagyon erős jelzés), vagy valamilyen oscillátor bedivergáljon. Ne adj isten még valamiféle gyertyaalakzat is alátámasztja a fordulót (mondjuk egy nagy elnyelő). Ilyenkor félig már boldog vagyok, mert van egy erős jelzésem, már csak a kivitelezés részletein kell gondolkodnom. Ez persze mehet napos-órás, órás-15 perces....stb variációban, azzal a kitétellel, hogy nem szabad elfelejteni a fő-fő trend irányát.
Aha..Tehát a meglévő trend irányába egy mini ellentrendből történő mini trendváltás, ha jól értem. Igen, ez az egyik dolog, ami hiányzott az értelmezésemből.
A másik az, hogy az indikátorok csúcsinak trendje merre mutat a divergencia esetén. Ez minden esetben a meglévő főtrend irányú kell, hogy legyen?

Az indikátorok közül az említetteken kívül melyeket alkalmazod még a legszívesebben a stratégiá(i)dhoz?

Na, lehet hogy ezek túlságosan is a részletekre irányuló kérdések, de a megértés szempontjából nem közömbösek.
__________________
konkvisztádor
konkvisztádor nem elérhető   Válaszol idézettel