Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-01-01, 17:26   #25 (permalink)
sidius
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Van néhány szemléltető képem egy indikátor hasznosságáról, hogy az ember, valamiféle rendszerszemléletben gondolkodik. Nekem nagy kedvenceim az általam csak teknőcnek (bár elismerem a kép alapján egy fordított kétpupu teve találóbb lenne) nevezett alakzatok, mint amit ezen a 4 órás USD/JPY láthatunk. ha ilyen megerősítéseket látok és legalább a R/R arány 2:1 a profit javára (meglepő de akadnak 3:1 sőt 4:1 arányúak is), mindjárt felkeltik az érdeklődésemet. Nézzétek meg, hogy egy hatalmas divergencia előzte meg a lehetőséget és figyeljétek meg a gyertyajelzést. Egyébként az esetlges veszteség olyan 70-80 pip lehetett és ez állt szemben 170-180 pip körüli nyereséggel.
Itt egy másik a változatosság kedvéért szintén négy óráson! Hatalmas divergencia jelenik meg a Macd indikátoron, miután előzőleg már egy igen nagy extrém kilengést produkált. Bekereteztem egy gyertyát, amelyreaz előzmények tekintetében érdemes volt figyelni. Jó nagy orra van, tehát nagyot is képes hazudni, ezért ilyenkor már érdemes lehet mérlegelni, hogy adhat e nekünk valamiféle belépési pontot. Idő van a felkészülésre ésa megideologizálásra, hiszen 4 órás gyetyákat figyelünk! Nos a bekeretezett gyertya megadta jelet, mert úgy tűnt, hogy az előtte hezitáló és 50 napos mozgóátlagra feltapató árfolyam megadta magát, és ami a legfontosabb átttörte a lélektaninak mondható 1,2700 kerek értéket lefelé. ha valakinek megtetszett akkor 130-140 pippet szerezhetett.
Ami azonban nagy különbség a két devizapár között, és a két belépési lehetőség között, az nem más, hogy az első esetben teljesen trendben lépbe az ember (egy nagyjából másfél éves emelkedő trendbe, amely végül 2007 közepén kifulladt és összeomlott), míg a második esetben nagyon ellen szól a jelzésnek, hogy a fő tend ellen van (hiszen ne feledjük az EURUSD kb 2008 közepéig keményen emelkedett hellyel közzel 8 éve kisebb-nagyobb megingásokkal). Szóval ilyesmikkel nem árt tisztában lenni, bármennyire is tisztán lát egy belépési pontot, egy adott lehetőséget!
Csatolt kicsinyítések
daytrader-tapasztalatok-usdjpy.gif   daytrader-tapasztalatok-eurusd.gif  
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel